Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MD 22-34.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
40.41 Кб
Скачать
  1. Документальне забезпечення роботи із постачальниками маркетингової інформації

Формат комерційної пропозиції з проведення дослідження та його конкретне наповнення може кількаразово змінюватися порівняно з першим варіантом. І хоча цей документ складають в довільній формі, але в ньому обов’язково мають бути такі частини:

- назва дослідницького проекту;

- проблематика, мета, завдання дослідження;

- методика його проведення та джерела необхідної інфо, включно з методикою формування вибірки респондентів (у разі збирання кількісної інфо);

- головні етапи здійснення проекту й орієнтовна тривалість кожного з них (план-графік проведення дослідження);

- формат отримуваної замовником інфо (стислий чи розгорнутий звіт наприклад);

- очікувані результати для замовника;

- кошторис витрат (зокрема кожного етапу проекту);

- можливі додаткові послуги замовникові та їхня вартість.

Крім цього обов’язково призначають відповідальних за проведення дослідження з обох сторін, а також прописують необхідні реквізити обох компаній. Тому останній варіант комерційної пропозиції має бути засвідчений та підписаний обома сторонами і він слугуватиме підґрунтям для підписання відповідного контракуту щодо надання інформаційних послуг, а подеколи виступатиме його невідємною частиною. В свою чергу невідємною складовою комерц.пропоз. виступає план-графік проведення дослідження.

Також необхідно включити пункт про права та обов’язки сторін, а також зазначеної угоди про конфіденційність всієї інфо, що його стосується. Часто прописується і передача прав власності замовнику на всю зібрану виконавцем інформацію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]