Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
proektnyy_shpory_67.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.45 Mб
Скачать

49. Організаційна підготовка та здійснення проекту

Управління розробкою проекту включає: вибір проектувальни­ків та укладання контрактів за результатами конкурсу, планування і виконання проектно-конструкторських робіт і послуг, проекту­вання та узгодження проектно-кошторисної документації.

Проектно-конструкторські роботи містять детальну компоновку будівельних об'єктів, обладнання і виробничих процесів, а також потоків матеріалів та зв'язків між різними етапами виро­бництва.

Розробка проектної документації здійснюється на підставі нормативної бази, яка регламентує питання будівництва підпри­ємств і споруд.

Управління реалізацією проекту охоплює матеріально-технічну підготовку проекту, організацію підрядних торгів та укладання до­говорів на виконання різних видів робіт за проектом (договір підря­ду) і закупівель устаткування та матеріалів (договір постачання).

Матеріально-технічна підготовка проекту передбачає вико­нання таких видів робіт за проектом:

  • підготовка специфікацій і технічних умов,що визначають кількість та якість необхідного устаткування, машин, механізмів,матеріалів і послуг;

  • планування та організація процесу закупівлі;

  • вивчення можливих джерел закупівлі ресурсів та переговори з можливими постачальниками;

  • попередній відбір учасників торгів;

  • підготовка документів для торгів;

  • проведення торгів та вибір контрактерів;

  • розміщення замовлень, у тому числі переговори про поста­ чання;

  • контроль за постачанням (своєчасність, комплектність, кількість та якість) з вжиттям необхідних заходів у разі появи відхилень;

  • розв'язання конфліктів;

  • встановлення умов взаєморозрахунку;

  • найм на роботу підрядників, консультантів;

  • планування постачання;

  • організація бухгалтерського обліку;

  • доставка, прийняття та зберігання товару;

  • облік і контроль доставки.

Усі ці роботи очолює служба керівника проекту, яка працює в контакті з усіма іншими підприємствами та організаціями, що за­безпечують проект ресурсами.

Досвід підготовки проектів свідчить, що інвестиційні витрати звичайно включають капітальні (передінвестиційні дослідження та підготовчі роботи; витрати, пов'язані з вибором, підготовкою та освоєнням майданчика; цивільним будівництвом, інфраст­руктурою, придбанням технології, устаткування, будівельно-монтажними та пусконалагоджувальними роботами) та поточні (витрати на підготовку кадрів, накладні витрати та оборотні кошти).

Прогнозування витрат дозволяє визначити які витрати будуть супроводжувати проект на стадіях його підготовки та експлуатації.

50. Мета та завдання інституційного аналізу

Мета ІА – визначення ступеня впливу зовніш ( політ, економ, соціал, культурних, правових тощо) і внутріш ( рівень кваліфікації персоналу, залученого до проведення П; менеджмент організації, що здійснює П та ін.) факторів на можливість успішної реалізації П.

Задачі ІА:

- аналіз політ орієнтації та макроеконом політики уряду

- визначення цілей П та напрямів розвитку, визначених урядом як пріорітетних

- оцінка рівня менеджменту П та визначення параметрів його успішної реалізації

- характеристика кадрового потенціалу організації та оцінка його здатності успішно виконати поставлені завдання

- аналіз узгодженості цілей П з інтересами його учасників

- діагностика організаційної структури і мири її відповідності досягненню результатів П

51. Оцінка впливу зовнішніх факторів на проекту

оцінка зовніш факторів передбачає вивчення політ і правових умов реалізації П, держ політики з питань інвестування, оподаткування, регламантації імпортно-експортних операцій та зовнішньоторговельної діяльності, а також законодавчої бази про працю. При розгляді великомасштабних ПП слід визначити можливість держ підтримки П та необхідність бюрократичних узгоджень.

52. Аналіз впливу внутрішніх факторів на успішність виконання проекту

аналіз внутріш факторів містить оцінку рівня менеджменту команди П, можливість ефективного управління проектним циклом. Цей етап підготовки передбачає розгляд відповідності рівня кваліфікації та досвіду управлінської команди, ступінь її мотивації, спільність їх корпоративної культури з цілями та цінностями П і компанії, що його реалізує. Важливим також є аналіз трудового потенціалу персоналу, який планується залучити до реалізації П, та організаційної структури упрвління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]