Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kdm.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
493.06 Кб
Скачать

1.3. Обов’язки дипломника

1.3.1. Обов’язки студента-виконавця кваліфікаційної дипломної роботи

У двотижневий термін після затвердження теми дослідження та наукового керівника:

  • погодити з останнім індивідуальний план виконання кваліфікаційної дипломної роботи з уточненням календарного графіку завершення її основних етапів (додається);

  • неухильно дотримуватись індивідуального плану;

  • самостійно опрацювати та систематизувати бібліографічні джерела з досліджуваної проблематики;

  • організувати та виконати дослідницьку частину роботи;

  • при написанні роботи чітко дотримуватись авторського права, коректно оформляючи посилання на використані в тексті роботи джерела;

  • звітувати про хід виконання роботи на фаховій кафедрі або науковій раді факультету;

  • своєчасно подати на розгляд кафедр якісно оформлену кваліфікаційну дипломну роботу.

1.3.2. Підготовка кваліфікаційної дипломної роботи до захисту

Згідно з регламентом виконавець зобов’язаний подавати дипломну роботу керівникові на першу перевірку розділами у встановлені строки.

За результатами попереднього захисту, який відбувається не пізніше ніж за місяць до початку державної атестації, відповідна кафедра приймає рішення про можливість допуску роботи до захисту на засіданні ДЕК та рекомендує рецензента. Після цього примірник дипломної роботи з відзивом керівника направляється рецензенту. Рецензентом має бути фахівець з питання. Рецензія може бути внутрішньою або зовнішньою.

Перед захистом студент зобов’язаний ознайомитися з відзивом наукового керівника і рецензією, проаналізувати їх та підготувати відповіді на зауваження.

До захисту не допускаються студенти, які не виконали навчальний план і на момент подання до захисту кваліфікаційної дипломної роботи мають академічну заборгованість. Питання про не допуск кваліфікаційної дипломної роботи до захисту розглядається на засіданні вченої ради факультету за участю студента і наукового керівника.

При підготовці до захисту студент повинен усунути всі недоліки, зауваження вказані науковим керівником щодо доробки й оформлення роботи. При цьому важливо грамотно і правильно написати висновки по роботі на основі ретельного перегляду її змісту.

Рекомендована до захисту кваліфікаційна дипломна робота разом з відзивом наукового керівника, рецензією, витягом з протоколу засідання вченої ради факультету про допуск студента до захисту подається в деканат не пізніше ніж за 10 днів до захисту роботи в ДЕК. Декан факультету направляє дипломну роботу з необхідною документацією в ДЕК для захисту.

Порядок захисту дипломної роботи

Порядок захисту дипломної роботи встановлюється «Положенням про державні екзаменаційні комісії». Захист дипломної роботи відбувається на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії.

Дата захисту визначається графіком засідань Державних екзаменаційних комісій, що затверджується ректором, і доводиться секретарем ДЕК до відома голови, членів ДЕК, студентів.

Списки студентів, допущених до захисту, і рецензентів оприлюднюються не пізніше як за місяць до початку роботи ДЕК.

До Державної екзаменаційної комісії перед початком захисту кваліфікаційних дипломних робіт подаються такі документи: зведена відомість про виконання навчального плану студентами-випускниками і про отримані ними оцінки, кваліфікаційна дипломна робота з відзивом наукового керівника та рецензією фахівця відповідної кваліфікації.

До Державної екзаменаційної комісії подаються також інші матеріали, що характеризують наукову і практичну цінність виконаної кваліфікаційної дипломної роботи (друковані статті за темою роботи, документи, що вказують на практичне її застосування тощо).

Час виступу дипломника щодо представлення результатів роботи на засіданні ДЕК не повинен перевищувати 10 хвилин. Виступ має бути стислим, конкретним, з використанням ілюстративного матеріалу – плакатів, додаткового матеріалу (набору таблиць, графіків, діаграм, схем), відповідних слайдів. Головне призначення таких додатків – детально та наочно проілюструвати ті чи інші твердження автора, тому необхідно вчасно посилатися на відповідний матеріал, акцентувати на ньому увагу членів комісії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]