Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kdm.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
493.06 Кб
Скачать

Додатки

Додатки оформляються як продовження дипломної магістерської роботи на наступних її сторінках, розташовуючи в порядку появи посилань у тексті. Додатки розміщуються після бібліографії і відокремлюються від неї аркушем, на якому посередині друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ».

Кожний новий додаток починається з нової сторінки. Додаток має заголовок, надрукований вгорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток» і велика літера, що його позначає, наприклад: Додаток А.

Якщо в роботі більше одного додатка, їх позначають послідовно великими літерами українського алфавіту, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Рисунки, таблиці, формули, що поміщаються в додатках, нумерують арабськими цифрами в межах кожного додатка, наприклад: рисунок А.1 – перший рисунок додатку А; таблиця Б.2 – друга таблиця додатку Б; формула (А.1) – перша формула додатку А.

1.5.2. Робота над представленням результатів дослідження у вигляді статті

Робота над написанням статті передбачає:

  • навчити студента встановлювати проблеми у загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими чи практичними завданнями;

  • виконувати аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв'язання даної проблеми і на які спирається автор, виділяти не вирішені раніше частини загальної проблеми, котрим присвячується означена стаття;

  • формулювати цілі статті (ставити завдання);

  • логічно викладати основний матеріал дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів;

  • робити висновки з даного дослідження і перспективи подальших розвідок у даному напрямку.

Стаття має містити матеріал, не опублікований раніше в інших виданнях. Для відпрацювання умінь представляти результати дослідження у вигляді статті пропонуємо студентам такі вимоги.

Обсяг статті, включно зі списком цитованої літератури, повинен становити 5-6 сторінок формату А4 (поля: верхнє та нижнє – 20 мм, ліворуч – 25мм, праворуч – 10 мм, кегль 14, інтервал 1,5), роздрукованих за допомогою комп’ютера (середня кількість знакомісць у рядку 65, кількість рядків на одній сторінці до 31).

До статті подається анотація (2-3 речення) українською, російською, англійською мовами. Рукопис оформляється згідно з Держстандартом ДСТУ 3008-95. У верхньому лівому куті УДК статті (для студентів-магістрантів). У верхньому правому куті першої сторінки рукопису ставиться прізвище та ініціали автора, нижче – заголовок статті великими літерами. Між назвою закладу та заголовком статті – інтервал 2. Такий же інтервал між заголовком та анотацією українською мовою, між списком літератури та анотаціями російською та українською мовами.

1.5.3. Зразок оформлення статті для публікацій у збірнику студентських наукових робіт

Г.П.Карпенко

Сумський державний педагогічний

університет імені А.С.Макаренка

Про підготовку студентів-педагогів у контексті болонського процесу

Анотація подається українською мовою після заголовка (5-6 рядків, через 1 інтервал, курсивом).

Рисунки виконуються чорними чорнилами або пастою на окремих аркушах, фотографії – не на глянцевому папері, на звороті кожної ілюстрації зазначається порядковий номер, прізвище автора статті. Підписи до рисунка включають його номер, назву і пояснення умовних позначень (наприклад, рис. 1).

Бібліографічний список традиційно складається в алфавітному порядку і подається після тексту статті під заголовком ЛІТЕРАТУРА.

Посилання на наукову літературу в тексті зазначаються за таким зразком [7, 86], де 7 – номер джерела за списком літератури, 86 – сторінка. Посилання на декілька наукових видань одночасно подаються за таким зразком [3, 156; 8, 22-23; 10, 17].

Резюме подається українською мовою після бібліографії (5-6 рядків, через 1 інтервал, курсивом). Перед текстом резюме вказуються ініціали та прізвище автора, заголовок статті.

Стаття обсягом 5-6 сторінок подається у роздрукованому вигляді в деканат у двох примірниках. До неї додаються:

• лист-рекомендація статті до друку за підписом керівника;

• дискета з електронною версією тексту у форматі Microsoft Word 6.0/7.0/97.

Додаток 1

Зразок оформлення титульної сторінки кваліфікаційної дипломної роботи

Міністерство освіти і науки України

Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка

Кафедра математики

ПРІЗВИЩЕ, ІМ'Я, ПО БАТЬКОВІ

МЕТОДИКА ВИВЧЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ СТЕРЕОМЕТРІЇ

В ОСНОВНІЙ ШКОЛІ

Спеціальність 6.01010 Педагогіка і методика середньої освіти.

Математика

Науковий керівник –

посада, вчене звання, науковий ступінь

ПРІЗВИЩЕ, ІМ’Я, ПО-БАТЬКОВІ

Суми – 2009

Додаток 2

Зразок оформлення відгуку наукового керівника

ВІДГУК

на дипломну роботу « ... »

студента 45... групи

ПРІЗВИЩЕ, ІМ’Я, ПО-БАТЬКОВІ

Вважаю, що кваліфікаційна дипломна(магістерська) робота ПІБ "Тема" (не) задовольняє вимогам, які ставляться до кваліфікаційних дипломних робіт з методики навчання математики (алгебри, геометрії, математичного аналізу …) студентів освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" ("спеціаліст", "магістр") в педагогічному університеті і (не) може бути представлена до захисту.

«_____» ____________________

Науковий керівник (підпис) Ініціали та прізвище

посада, науковий

ступінь

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]