Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет с практики.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
64.66 Кб
Скачать

Розділ 1

Конструкторсько-технологічна практика проходять студенти 3 курсу. Практика продовжується в продовженні 1 місяця. Дана практика призначена для того, щоб студенти закріпили та поглибили отримані на третьому курсі знання, поповнили їх новими відомостями про організацію технологічного процесу в умовах сучасного виробництва, конструкції та області використання металорізальних верстатів, використання устаткування, вивчення систем автоматизації та комп’ютеризації підготовки виробництва; набули практичного досвіду самостійної інженерної діяльності в галузях розроблення та впровадження технологічних процесів, конструювання технологічного оснащення та різального інструмента, вимірювальної техніки тощо.

Завданням практики є набуття та закріплення навичок із вирішення технологічних, конструктивних і дослідницьких проблем в умовах виробництва; ознайомлення з конструкторською та технологічною документацією, порядком її розроблення, оформлення і виробничого використання за допомогою комп’ютерної техніки; вивчення питання стандартизації, охорони праці, організації виробництва і систем забезпечення якості продукції на підприємстві; розроблення технологічних процесів, проектування технологічного оснащення; вивчення основних економічних показників роботи технологічних підрозділів; підбору необхідних матеріалів для виконання курсового проекту з технології машинобудування; вивчення ролі інженера-технолога на виробництві, його прав і обов’язків.

Термін проходження практики був розподілений так: 1 день - вивчення структури підприємства та інструктаж з безпеки праці; 12 днів – робота технологом; 3 дні – робота на складанні виробів; 4 дні – збір матеріалів до курсового проекту та складання звіту. В усі інші дні виконувалось індивідуальне завдання.

Особливу увагу приділили базуванню деталей в процесі обробки; конструктивним особливостям інструментів, які використовуються, і контрольно-вимірювальним пристроям, використовуваному обладнанню та його налагодженню; технічним засобам механізації та автоматизації процесу обробки і контролю; конструктивним особливостям використовуваних промислових робіт; впровадженню працезберігаючих, енергозберігаючих і природозахисних технологій.

У зв’язку з важливістю економічних проблем для сучасного підприємства розглянули з економічної точки зору.

Маршрут проведення екскурсії

  1. Цех № 1 – ділянка виготовлення стержнів і заливне відділення.

  2. Цех № 2 – ділянка кування і штампування на молотах.

  3. Цех № 3.

  4. Цех № 9 – ділянка заготовки, ділянка штампування, і ділянка збирання та зварювання металоконструкції.

  5. Цех № 4 – ділянка зборки ЦБМ, Дз. 101-1 катків і ТВ-5М.

При проведенні екскурсії екскурсовод (технолог) розповів коротко про історію заводу, про номенклатуру випускаючих виробів і технічній характеристиці, про види пристроїв і його призначення:

про операції виконувані на пристроях;

про технологічний процес виготовлення деталі (від отримання прокату до виготовлення готової деталі);

про пристрої і операції виконувані на заготовно-штампувальних пристроях;

про зборку виробів;

про підготовку на покраску і під краску виробів.

Країни, куди постачається продукція заводу «Жовтнева кузня».