Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Папка.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
53.3 Кб
Скачать

20

1. Характеристика тов «Калина»

Меблева промисловість - є однією з напотужніших галузей деревообробної промисловості. У ній працюють 50% від зайнятих у деревообробній промисловості. Меблева промисловість займається виробництвом меблів для оформлення житлових будівель.

Обсяги зростання меблевого ринку прогнозують для всіх секторів: щороку на 10–15% зростає попит на меблі для дому, офісні й спеціального призначення. За останні роки реалізація меблів щороку зростала на третину. Промислове виробництво за п'ять років також збільшилося втричі. Меблеві підприємства фактично розвивалися завдяки зростанню попиту на ринку. Торік меблеві підприємства виробили продукції на три мільярди гривень. Експорт товарів українського виробництва щорічно зростає в середньому на 20–25%, минулоріч експортовано продукції на 800 млн гривень.

Меблева промисловість є дуже важливою для нашого повсякденного життя, вона посідає невід'ємне значення у житті людини та суспільства вцілому. Меблева продукція забезпечує населенню загальноприйняті умови людського життя, вона виконує різні функції, без яких людина не може обійтися. Меблева промисловість має велике значення для економіки України. Велика кількість трудових ресурсів зайнята саме на виробництвах цієї галузі. Отже, зменшується кількість безробіття. Меблева промисловість займає своє місце у економіці країни і надає їй немалий прибуток.

Таким чином, меблеву промисловість можна вважати одним із перспективних секторів розвитку економіки України, тому після ретельного вивчення цієї галузі промисловості я, Кравченко Діана Петрівна (засновник та в майбутньому директор товариства з обмеженою відповідальністю «Калина») та інші учасники даного товариства (Буяльська Анастасія Олегівна, Матвійчук Інна Олександрівна) плануємо за спільним рішенням створити у 2014 році підприємство ТОВ «Калина», яке буде займатись виготовленням наступної продукції:

  • корпусні меблі (столи, шафи, кухні, а також полиці, тумби та ін.);

  • м'які меблі (дивани, м'які крісла, м'які кутки та ін.);

  • офісні стільці і крісла;

  • меблі з натуральної деревини.

Дане підприємство буде засноване з метою здійснення виробничої і комерційної діяльності та отримання відповідного прибутку (доходу). Основним видом діяльності підприємства буде виробництво меблів та їх реалізація.

Вся продукція буде виготовлятись на основі сучасних принципів виготовлення меблів та за допомогою новітніх технологій. Процес виробництва здійснюватиметься у орендованому приміщенні, яке належить ТОВ «Дерев-люкс». Приміщення ТОВ «Дерев-люкс» вже оснащене необхідним для виробництва обладнанням та засобами праці. Оренда такого приміщення в місяць коштуватиме нам приблизно 15 000 гривень.

Для виготовлення меблів у виробництві буде використовуватись обладнання відомих зарубіжних фірм Італії та Німеччини.

Для відкриття ТОВ «Калина» існує статутний капітал розміром 1 332 000 грн. (один мільйон триста тридцять дві тисячі гривень), який сформовано із внесків учасників:

  • Кравченко Д.П. внесла суму в розмірі 543 000 грн. (п’ятсот сорок три тисячі гривень), що становить 40,77% статутного капіталу;

  • Буяльська А.О. внесла суму в розмірі 421 000 грн. (чотириста двадцять одна тисяча гривень), що становить 31,61% статутного капіталу;

  • Матвійчук І.О. внесла суму в розмірі 368 000 грн. (триста шістдесят вісім тисяч гривень), що становить 27,63% статутного капіталу.

Для старту господарської діяльності необхідна робоча сила, кваліфіковані кадри (з належною освітою та певним досвідом роботи). Персонал, що необхідний для організації виробництва зображений в табл. 1.1.