Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ФРЕШ Г.І. 424.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
90.62 Кб
Скачать
  1. Цінова політика організації

Функціонування підприємства супроводжується безперервним кругообігом коштів, який здійснюється у вигляді витрат ресурсів і одержання доходів, їхнього розподілу й використання. При цьому визначаються джерела коштів, напрямки та форми фінансування, оптимізується структура капіталу, проводяться розрахунки з постачальниками матеріально-технічних ресурсів, покупцями продукції, державними органами (сплата податків), персоналом підприємства тощо. Усі ці грошові відносини становлять зміст фінансової діяльності підприємства.

Показники фінансово-економічної діяльності туристської фірми включають: обсяг реалізації туристських послуг або виторг від реалізації послуг туризму, показники використання робочої сили (продуктивність праці, рівень витрат на оплату праці та ін.), показники використання виробничих фондів (фондовіддача, оборотність оборотних коштів та ін.), собівартість послуг туризму, прибуток, рентабельність, показники фінансового стану туристської фірми (платоспроможність, ліквідність, фінансова стабільність та ін.).

Основними джерелами формування прибутку туристичного підприємства «Крайс» є: прибуток від надання туристичних послуг або від продажу туристичного продукту. Із загального прибутку сплачується податок у розмірі 10%, адже «Крайс» приватне підприємство, згідно з умовами, передбачуваними законодавством про оподаткування прибутку підприємств. Прибуток, що залишився після оподаткування, - чистий прибуток, надходить у повне розпорядження підприємства та використовується згідно з його статутом і рішеннями власників.

При здійсненні турагенської діяльності, будучи посередником між туроператором та споживачем туристичного продукту, «Крайс» отримує від 5% до 20% комісії від продажу даного продукту. Коливання відсотків залежать від кількості реалізованих турів та напрямку діяльності.

Ще однією статтею доходів на підприємстві є оренда автотранспорту (табл. 1)

Таблиця 1

Транспортний засіб

Ціна за 1км

Ціна за 1 год. по місту і Україні

по Україні

Закордон

Автобус 48-50 місць

8 грн.

1,00 €

200 грн.

Мікроавтобус (16 місць) євроклас

4 грн.

0,50 €

100 грн.

Що стосується цін на екскурсійні тури, то вони будуть залежати від того який його характер а саме: тур вихідного дня, економ тур, тур без нічних перевезень, автобусний тур, а також від кількості туристів, країни (місця) проведення, кількості днів (годин), та переліку інших супутніх послуг. Ціни на відпочинок закордоном будуть залежати від вибору країни; готелю, а саме від його зірковості; кількості днів; сезону та кількості відпочиваючий.

  1. Рекламна діяльність, як один із елементів маркетингової політики фірми

Туристична реклама - активний засіб здійснення маркетингової політики туристичної фірми по просуванню туристичного продукту, посиленню зв'язку між виробником і споживачем туристичного продукту. Рекламуючи ті чи інші послуги, туристична фірма публічно подає дані про свої можливості за допомогою художніх, технічних і психологічних прийомів з метою посилення попиту і збільшення їх реалізації.

Реклама в туризмі має характерні риси, які визначаються специфікою галузі і її товару - туристичних послуг. Ця відмінність полягає в тому, що:

- туристична реклама несе велику відповідальність за правдивість і точність повідомлень, які просуваються за її допомогою;

- послуги, які, на відміну від традиційних товарів, не мають постійної якості, смаку, корисності, вимагають пріоритетного розвитку таких функцій реклами, як інформаційність і пропаганда;

- специфіка туристичних послуг передбачає необхідність використання глядацьких, наочних засобів, які більш повно відображають об'єкти туристичного інтересу (кіно-фотоматеріали, картини, ілюстровані матеріали тощо).

- реклама є постійним супутником туризму і обслуговує людей не тільки до, але й під час, і після подорожі, що покладає на неї особливу відповідальність

Як правило, реклама потреб носить чисто інформаційний характер, тому вона може бути подана у вигляді звичайних об’яв у засобах масової інформації, розклеєних або розповсюджених листівках, розісланих спеціальних зверненнях.

ПП «Крайс» систематично і досить активно використовує рекламу в ЗМІ, що позитивно впливає на їх роботу, та допомагає залучати все більше клієнтів. В газеті «Від і До всім» «Молодий Буковинець», постійно публікується реклама про підприємство та нові пропозиції. Влітку запускається реклама на радіо: «Ретро ФМ», «Люкс ФМ».

За 10 років своєї роботи у підприємства сформувалась своя клієнтська база. При формуванні нових турів чи гарячих турів, менеджери систематично повідомляють своїх клієнтів, відправляючи їм повідомлення за допомогою електронної пошти. Така розсилка допомагає донести нову інформацію до споживача, тим самим, підприємство нагадує по себе потенційному споживачу. Також систематично оновлюється інформація про тури на сайті підприємства. При ранньому бронюванні відпочинку у Болгарії підприємство гарантує знижку до 50%. В травні місяці на вулицях міста розповсюджувались інформаційні брошури про тури вихідного дня в Європі, завдяки такому ходу, споживачі змогли отримати ще більше якісної, цікавої, актуальної інформації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]