Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Руденко 25.04 защита.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
7.5 Mб
Скачать

Приклад 1

У Київській обласній митниці проводилося митне оформлення товару:

• полотно трикотажне ворсове 100% поліамід різних квітів Арт. РЕО 480, А21

• полотно трикотажне ворсове 100% поліамід біле АРТ. РЕ 048

• блискавки-застібки пластмасові довжиною 75 см.

Відправник: COSMO INTERNANIONAK INS Тайвань, R.O.C. 4FL.No.218 SEC. 2 CHIN.

Відповідно до правил “Угоди про Уніфіковані правила” тарифні пільги надаються при виконанні трьох основних умов:

  1. Наявність факту безпосередньої закупівлі товару;

  2. Наявність факту прямого відвантаження;

  3. Наявність сертифіката про походження товару форми “А”.

Умова безпосередньої закупівлі бути виконано. Існував прямий контракт між тайванською фірмою COSMO INTERNATION ISN і українською фірмою ООО « Омега» .

Умова прямої поставки в Україну минаючи їхній випуск у вільний обіг було виконано. По всіх супровідних документах вантаж був відправлений з Тайваню й прибув в Україну, минаючи митне оформлення в інших країнах.

Сертифікати походження форми «А» викликали сумніву по наступних причинах:

Дійсна наявність організації видаваний сертифікат. У визначений перелік організацій маючих право видавати сертифікат фірми «А» для надання тарифних пільг, організація «TAIWAN CHAMBER OF COMERCE» у даному документі відсутній.

Відбитки печатки не чіткі.

Митні преференції по сертифікатах форми «А» не були надані. У зв'язку з виниклими сумнівами щодо сертифікатів походження був спрямований запит митно-тарифному керуванню України.

Київська обласна митниця одержала відповідь на запит. У якому повідомлялося, що на підставі інформації отриманої від тайванської сторони ТПП Тайваню не вповноважена видавати сертифікати походження товарів форми «А» для цілей тарифних пільг.

Відповідно до викладеного дії нашої митниці у відмові надати тарифні пільги на підставі пред'явлених сертифікатів є обґрунтованими.

Приклад 2

Проводилося митне оформлення товару: Автобуси «Мерседес-Бенц » тип 0345G/671 складний (зчленований), з робочим об'ємом двигуна 9973 куб. см., дизельний і тип 0345(вагонний) з з робочим об'ємом двигуна 9973 куб. см., дизельний.

Дані автобуси поставляють по контракту з Туреччини, де була організовано фірма Мерседес - Бенц Тюрк випускаюча даний товар з особистою участю Світового Банку, що давав кредит для розвитку турецької промисловості.

Умови безпосередньої закупівлі було виконано. Умови прямої поставки в Україну минаючи їхній випуск у вільний обіг було виконано. По всіх супровідних документах вантаж був відправлений з Туреччини й прибув в Україну, минаючи митне оформлення в інших країнах.

На момент митного оформлення були представлені сертифікати походження форми «А».

У графі 8 даних сертифікатів був зазначений критерій походження «Р», що відповідає інформації про те, що даний товар повністю зроблений у країні експортера.

У зв'язку з виниклими сумнівами щодо сертифікатів походження форми «А» дані сертифікати були спрямовані до митно-тарифного керування України.

У відповіді утримувалася наступна інформація. У графі 8 зазначений індекс критерію походження товару («Р» - товар повністю зроблений у країні), не відповідним відомостям Стамбульської промислової Палати, що на підставі результатів експертизи заявляє, що декларований товар був підданий достатньої переробки на території Турецької Республіки. З обліком викладеного, у графі 8 сертифікатів повинні бути внесені відомості відповідно до додатків п. 2.

Проте, до зазначеного в сертифікатах товарам може бути відновлений пільговий режим за умови надання митниці ( протягом року з дати митного оформлення товарів) сертифікатів, заповнених відповідно до пред'явлених вимог. Вантажоодержувач даних автобусів запросив Турецьку сторону, що звернулася в Торгово-промислову палату. Сертифікати походження форми «А» були пред'явлені у Київську обласну митницю утримуючі відомості по графі 8.

Критерій походження товару був визначений як «Y» - товар містить у собі додану вартість, із вказівкою адвалорної частки.