Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
к.пр.вп (1).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
818.81 Кб
Скачать

Транспортна характеристика вантажу

До транспортної х-ки вантажу належить:

  • фізико-хімічні властивості – треба берегти від вологи та сторонніх запахів;

  • клас – 2;

  • спосіб перевезення – фанерний ящик, контейнер;

  • режим перевезення – стандартний, без вентиляції;

  • особливості тари – викладені у Правилах перевезень;

  • група сумісності з іншими в-жами – викладені у Правилах перевезень.

Правила перевезень чаю автомобільним транспортом

Обраний вантаж - чай відноситься до гігроскопічних вантажів, які

легко сприймають сторонні запахи. Чай перевозиться у фанерних ящиках, що вистилаються зсередини обгортковим папером, фольгою та пергаментом.

Автомобілі для перевезення чаю надаються вантажовідправнику у чистому вигляді без сторонніх запахів. Вантажовідправник повинен ретельно оглянути такі автомобілі і визначити їх комерційну придатність. Ящики з чаєм складають акуратними рядами.

Допускається їх перевезення з іншими вантажами, що не виділяють вологу і запах. Прокладний матеріал повинен бути сухим і чистим.

Правила перевезень вантажів у контейнерах автомобільним транспортом

Контейнери, які належать власникам вантажу, повинні мати маркування, яке запроваджене власником майна. При цьому обов'язково наноситься вантажність і маса тари контейнера, а також внутрішній об'єм контейнера (куб. м). Для перевезення контейнерів Перевізник повинен надавати автомобілі (автопоїзди) із бортовими платформами або спеціалізований рухомий склад (низькорамні напівпричепи - контейнеровози, автомобілі із вантажопіднімальними пристроями тощо). Розміщення контейнерів на рухомому складі слід здійснювати із урахуванням рівномірного розподілу навантаження на поверхню платформи.

Правила перевезень контейнерів морським транспортом

Для морського перевезення можуть застосовуватися універсальні і спеціалізовані контейнери масою брутто до 30,48 т включно.

Контейнери повинні відповідати чинним державним стандартам України або рекомендаціям Міжнародної організації по стандартизації (ISO), а також вимогам Міжнародної конвенції щодо безпечних контейнерів (КБК) 1972 р. і Митної конвенції, що стосується контейнерів (КТК), 1972 р.

Вантажовідправникові повинні надаватися під навантаження контейнери справні, придатні для перевезення даного вантажу і очищені від залишків раніше перевезеного вантажу. Придатність контейнерів для перевезення даного вантажу визначається вантажовідправником. При виявленні в контейнері будь-яких несправностей, які можуть вплинути на збереження вантажу при перевезення, вантажовідправник може відмовитися від навантаження вантажу в такий контейнер, а якщо він помістить вантаж в контейнер, не придатний для перевезення даного вантажу, то вантажовідправник несе відповідальність за виникле внаслідок цього незбереження вантажу.

Перевезення контейнерів здійснюється як на спеціалізованих, так і на звичайних морських суднах.

Вантажовідправник несе відповідальність за всі наслідки неправильності, неточності відомостей, зазначених їм в перевізних документах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]