Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketingovy_plan_Sandora_TZF_3_2.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
563.71 Кб
Скачать
  1. Збутова політика компанії «Сандора»

Збутова діяльність – це цілісний процес, що охоплює планування обсягу реалізації товарів з урахуванням рівня прибутку, що намічається; пошук і вибір найкращого партнера – постачальника (покупця); проведення торгів, включаючи встановлення ціни, відповідній якості товару і інтенсивності попиту; виявлення і активне використання факторів, здатних прискорити збут продукції і збільшити прибуток від реалізації.

Збутова діяльність, як і кожна діяльність має свої елементи.

Основними елементами збутової політики є наступні:

  • транспортування продукції — її фізичне переміщення від виробника до споживача;

  • доробка продукції - підбор, сортування, зборка готового виробу та інше, що підвищує ступінь доступності й готовності продукції до споживання;

  • зберігання продукції - організація створення й підтримка необхідних її запасів;

  • контакти зі споживачами - дії по фізичній передачі товару, оформленню замовлень, організації платіжно-розрахункових операцій, юридичному оформленню передачі прав власності на товар, інформуванню споживача про товар і фірму, а також збору інформації про ринок.

Вибір способу збуту продукції є невід’ємною частиною логістики збуту на підприємстві й припускає інтерпретацію всієї діяльності підприємства, необхідно відповідним чином планувати й організовувати систему збуту продукції від підприємства-виготовлювача до одержувача.

Процес організації руху товарів включає наступні етапи:

  • вибір місця зберігання запасів і способу складування;

  • визначення системи переміщення вантажів;

  • введення системи керування запасами;

  • установлення процедури обробки замовлень;

  • вибір способів транспортування продукції.

Збутова діяльність будь-якого підприємства потребує каналу розподілу.

Канали розподілу (збуту) — це сукупність фірм чи окремих осіб, які виконують посередницькі функції щодо фізичного переміщення товарів і перебирають на себе або сприяють переданню права власності на товари на шляху їх просування від виробника до споживача.

Говорячи про компанію «Сандора», найбільш дієвим являється канал через представництво, оптовиків (дистриб’юторів), відділи продажу, торгові доми (великі супермаркети).

На підприємстві «Сандора» дуже гарно розвинена політика розподілу. «Сандора» має 39 регіональних представників у всіх 24 областях країни та в Криму. Регіональні дилери працюють на умовах консигнації. Рекламні матеріали розподіляються серед них в залежності від коефіцієнту їх обсягу продажу та перспектив зростання загального обсягу продажу соків у даному регіоні.

Як правило, вся сокова продукція надходить у роздрібну мережу на умовах попередньої оплати або оплати за фактом поставки, 7-денна відстрочка оплати надається лише тим підприємствам, з якими налагоджені тісні партнерські стосунки. У Києві підприємство постачає широкий асортимент продовольчих товарів майже у 1000 роздрібних торгових точок. Більше половини виробленої продукції реалізується в Києві.

У компанії «Сандора» є 4 канала розподілу. Це виробник,оптовик, посередник,роздрібний торговець, споживач.

Ширина каналу розподілу - це кількість посередників на кожному рівні каналу розподілу.

«Сандора» використовує 39 посередників у 24 областягх України і в АР Крим.

Але у компанії є проблема постачання нових товарів у магазин. Наприклад напій безалкогольний Pepsi+1 продається не в усіх магазинах та супермаркетах Києва, а тільки в окремо обраних (наприклад в роздрібній торговельній мережі «Novus»).

«Сандорі» для більшої розкрутки нових брендів потрібно більше укладати договорів з великими супермаркетами, магазинами та мінімаркетами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]