Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketingovy_plan_Sandora_TZF_3_2.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
563.71 Кб
Скачать
  1. Цілі маркетингової діяльності на рік фірми «Сандора»

Являючись частиною компанії PepsiCo, компанія «Сандора» розділяє принцип діяльності PepsiCo - Performance With Purpose (Відповідально до цілі), котрий означає, що компанія постійно намагається покращувати всі сфери життя в світі, де працює, - соціальну, економічну, екологічну – задля того, щоб завтрашній день був кращим, ніж сьогоднішній. Компанія пропонує споживачам широкий асортимент високоякісних продуктів для здорового харчування та задоволення; працює над зниженням негативного впливу на навколишнє середовище; створює для своїх співробітників сприятливу робочу атмосферу, де цінними є особливості та вклад кожного.

Основна ціль компанії «Сандора» - бути компанією №1:

• зберегти та закріпити власні позиції лідера на ринку соків України;

• зайняти позицію лідера на ринку безалкогольних напоїв, розширивши асортимент видів продукції;

• бути лідером в інноваціях та технологіях, якості та ефективності, неперевершеній майстерності та професіоналізмі, сервісі для споживачів.

Маркетингова стратегія Pepsi полягає у створенні умов для ознайомлення, впізнавання і вибору споживачами тільки продуктів PepsiCo. Більш того, бренд має настільки сильно привʼязувати клієнтів, аби прогулюючись по вулиці і захотівши випити води - перша думка потенційного споживача має бути тільки про Pepsi. PepsiCo вирішило в першу чергу зосередити увагу на молодому поколінні, запровадивши відповідний рекламний слоган «Нове покоління вибирає Pepsi».

Ціль товарної політики компанії «Сандора» - розширити асортимент видів продукції та закріпити на ринку безалкогольних газованих напоїв новий Pepsi+1.

Цілями цінової політики фірми являються наступні:

  • Максимізація поточного прибутку. Оцінюють попит на товар і витрати стосовно різних рівнів цін і відповідних обсягів збуту та обирають ціну, яка забезпечує максимальний поточний прибуток. У такому разі фірма орієнтується на сьогодення і менше уваги приділяє перспективі.

  • Збільшення частки ринку. Фірма знижує ціни і сподівається, що зростання обсягу збуту поліпшить її позиції на ринку і приведе до збільшення прибутків у майбутньому.

  • Завоювання лідерства за якістю продукції. Фірма прагне запропонувати ринку найкращий товар за високою ціною, яка повинна покрити витрати на науково-дослідні розробки і виробництво високоякісної продукції. Незважаючи на високу ціну, товар знаходить своїх покупців.

  • Забезпечення виживання фірми в складних ринкових умовах. Труднощі можуть виникнути внаслідок надлишкових потужностей, інтенсивної конкуренції чи змін в уподобаннях споживачів. Щоб забезпечити роботу підприємства і збут продукції, ціни знижують. У такій ситуації виживання важливіше за прибутковість. Доти, доки знижені ціни ще покривають витрати, фірма може деякий час ще існувати. Однак зрозуміло, що така ціль може бути лише тимчасовою.

Ціль збутової політики - збільшення кількості укладання договорів на поставку власної продукції, а саме добре розрекламованого безалкогольного напою PEPSI, з великими супермаркетами, магазинами та мінімаркетами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]