Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
452.61 Кб
Скачать

Оцінка персоналу

Оцінка персоналу — незамінний інструмент управління кадровим ресурсом компанії, який дозволяє вирішувати наступні завдання:

— оцінка відповідності кандидата вимогам вакансії; — оцінка готовності співробітника до розвитку і просуванню на нову посаду; — оцінка професійних характеристик співробітників; — виявлення сильних і слабких сторін співробітників і кандидатів; — оцінка мотивації співробітника; — оцінка сумісності співробітників; — формування кадрового резерву; — визначення потреби персоналу в тренінгах і навчанні; — розробка рекомендацій щодо ефективного управління персоналом і введенню співробітників в посаду; — оцінка інтелектуального потенціалу співробітників і кандидатів; — оцінка лідерського потенціалу; — оцінка корпоративної культури компанії.

Інструменти оцінки персоналу

— тестування; — інтерв’ю за компетенціями; — управління по цілях; — упавління результативністю;

  1. Майно і власність підприємства

Майно підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди,а також інші цінності, вартість яких відображається в його самостійному балансі.

Відповідно до установчих документів підприємства та укладених ним угод згідно із законодавством України майно може належати підприємству на правах;

  • власності, коли підприємство володіє, користується і розпоряджається належним йому майном;

  • повного господарського відання, коли підприємство володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником або уповноваженим ним органом;

  • оперативного управління, коли підприємство володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником або уповноваженим ним органом для здійснення некомерційної господарської діяльності;

  • оперативного використання, коли підприємство використовує надане йому майно для здійснення господарської діяльності на праві оперативного використання майна.

Розрахунок структури вартостi майна пiдприємства свiдчить, що станом на 01.04.2009 року активи балансу збiльшились на 3,7 тис.грн. в порiвняннi з початком року i склали 12049 тис.грн. Це виникло, в основному, за рахунок збiльшення на 570 тис.грн. (15,5 вiдс.) загально суми необоротних активiв, на 28,2 тис.грн. (на 2,7 вiдс — дебiторсько заборгованостi. Оборотнi активи зменшились на 564,2 тис.грн. (15,4 вiдс.) та складають 3089,1 тис.грн., або 57,8 вiдс. вартостi майна пiдприємства. Питома вага оборотних активiв вiдповiдно 42 вiдс., витрат майбутнiх перiодiв — 0,2 вiдс.

Залишкова вартiсть основних засобiв товариства за 1 квартал 2009 року збiльшилась на 648,8 тие. грн. або на 20,5 вiдс., в основному за рахунок придбання обладнання для варіння та охолодження пива.Порiвняно з початком року сума нарахованого зносу основних фондiв збiльшилась на 3,3 вiдс. та склала 2064 тие. грн., при цьому коефiцiє нт зносу основних засобiв зменшився на з 38,75 до 38,15.

Основнi засоби пiдприємства знаходятьсяя в задовiльному технiчному станi, про що свiдчить рiст коефiцiєнту х придатностi на 5,9 вiдс. Станом на 31.03.2009 року показник дорівнює 64,85.