Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
452.61 Кб
Скачать

2. Організаційна структура управління персоналом та економічний аналіз діяльності підприємства

Загальну структуру утворює сукупність всіх виробничих, невиробничих та управлінських підрозділів підприємств( Дод.В).

Всі підрозділи функціонують за принципами збалансованої взаємодії для досягнення єдиного результату від діяльності підприємства в цілому. Організаційна структура управління заводу є лінійною.

Товариство є юридичною особою відповідно до Законодавства України, має відокремлене майно, самостійний баланс, розрахунковий та інші, в т. ч. і валютний, рахунки в установах банків.

Товариство має цивільні права та обов'язки, здійснює свою дiяльнiсть відповідно до Статуту та чинного Законодавства України.

Товариство має право від свого імені укладати будь-які угоди, не заборонені Законодавством України, набувати майнові та особисті немайнові права, нести зобов’язання, бути позивачем та відповідачем у господарському суді та третейському суді.

Товариство має право засновувати дочірні установи, підприємства, організацій з правами юридичної особи.

Товариство має право створювати філії, відділення та представництва без прав юридичної особи, брати участь у створені нових та реорганізації діючих юридичних осіб відповідно до Законодавства.

Товариство має круглу печатку зі своїм власним найменуванням, штампи, емблеми затверджені у встановленому порядку, товарний, фірмовий знак чи знак обслуговування та інші атрибути.

Товариство є власником:

- коштів та майна, переданих йому Учасниками Товариства у власність, як внесок до статутного капіталу;

- продукції, виробленої Товариством в результаті господарської діяльності;

- отриманих доходів;

- іншого майна, придбаного на підставах, не заборонених Законодавством.

З 2006 року «Бердичівський пивзавод» змінив форму власності. Наразі це товариство з обмеженою відповідальністю. Тому змінилась загальна організаційна структура підприємства: тепер діючі органи управління це директор (голова Правління), Правління товариством, збори учасників, ревізійна комісія.

Учасниками Товариства є: фізичні особи. Внески учасників зроблені грошовими коштами. Вищим керівним органом Товариства є Збори Учасників. Виконавчим органом Товариства є Директор. Контрольним органом Товариства є Ревізійна комісія. Загальну структуру утворює сукупність всіх виробничих, невиробничих та управлінських підрозділів підприємства. Управлінські підрозділи з також і функціональними, що виконують окрему функцію управління. До функціональних підрозділів відносяться: планово-виробничий відділ, фінансовий відділ, відділ кадрів, відділи збуту і постачання, бухгалтерія, відділи головного механіка і пивовара(Додаток В). Всі організаційні підрозділи функціонують за принципами збалансованої взаємодії для досягнення єдиного результату від діяльності підприємства в цілому.

Дані таблиці 2.1 свідчать про те, що на протязі 3-х останніх років підприємство доволі добре розвивалося. При цьому прибуток підприємства залишається стабільним, що є позитивним для діяльностя підприємства.

Щодо середньоспискової кількості працюючих на ТОВ «Бердичівський пивоварниій завод», варто сказати,що за останні 3 роки вона збільшилась, що позотивно впливає на розвиток підприємства.

Щодо рентабельності продукції, можна сказати, що вона була стабільною у 2008 та 2010 роках, становила 15%, а у 2009 році підвищувалася навіть до 17%.

Таблиця 2.1