Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
452.61 Кб
Скачать
  1. Організація діяльності менеджера з персоналу

Менеджер організації підпорядкований безпосередньо директору заводу. І на нього покладені, крім своїх прямих обов’язків і здійснення маркетингової діяльності. Це звичайно є недоліком, тому що менеджер завантажений роботою. Плюсом є звичайно висококваліфікований персонал, який має будь-яке відношення до організації підприємства. Це і економіст, і бухгалтер, і юрист. Всі вони є „запорукою” здійснення успішних експортно-імпортних операцій.

Організація свого робочого дня відповідає основному принципу: "Робота повинна підпорядковуватися мені, а не навпаки". Існує 25 правил, що можна розділити на 3 групи: правила початку дня, основної частини дня і кінця дня, яким відповідає робота менеджера:

Правила початку дня:

1) починати день із позитивним настроєм;

2) добре поснідати і без поспіху на роботу;

3) починайте роботу з можливості в те саме час;

4) повторний огляд плану дня

5) спочатку - ключові задачі;

6) приступати без розкачки;

7) узгодити план дня із секретарем;

8) ранком займатися складними і важливими справами;

Правила основної частини дня:

9) Гарна підготовка до роботи;

10) Впливати на фіксацію термінів;

11) Уникати дій, що викликають обернену реакцію;

12) Відхиляти додатково виникаючі невідкладні проблеми;

13) Уникати незапланованих імпульсивних дій;

14) Своєчасно робити паузи / дотримувати розміреного темпу;

15) Невеличкі однорідні задачі виконувати серіями;

16) Раціонально завершувати почате

17) Використовувати тимчасові проміжки;

18) Працювати антициклічно;

19) Викроювати спокійний час;

20) Контролювати час і плани;

Правила завершення робочого дня:

21) Завершити незроблене;

22) Контроль за результатами і самоконтроль;

23) План наступного дня;

24) Додому з гарним настроєм;

25) Щодня повинний мати свою кульмінацію.

Саме цих правил дотримується менеджер даного підприємства, що робить його роботу ефективною.

Висновки та пропозиції

Сучасне підприємництво не можна ототожнювати ні з наукою, ні з творчістю. Це особлива діяльність, це – певний стиль поведінки і думок, складовими якого є ініціатива, не традиційність, ризик і ділова хватка. Головними соціально-економічними елементами підприємництва є ініціативна, самостійна діяльність громадян та їх об'єднань, спрямована на одержання прибутку і здійснювана на свій ризик і під майнову відповідальність у межах, обумовлених організаційно-правовими формами підприємств. Істотним методологічним підходом є визначення підприємництва як важливої багатогранної функції в економіці.

Базове підприємство, яке досліджувалось у нашій роботі, є досить успішним. Про це свідчать і показники рентабельності, наведені вище, і дані фінансової звітності, середній розмір заробітної плати тощо. Проте наразі у підприємства виникли певні складнощі у зв'язку з економічною кризою, що призвела до зниження платіжної здатності споживачів продукції підприємства.

З огляду на досить велику перспективу падіння виробництва та можливого скорочення робочих місць, вважаємо за можливе надати слідуючі пропозиції щодо покращення фінансового стану товариства:

  1. Розпочати роботи по диверсифікації виробництва

  2. Переглянути нормативи споживання енергонорсіїв, особливо невиробничого використання

  3. Розглянути можливість оптимізації структури підприємства з метою збільшення ефективності функціонування виробничих підрозділів.

З боку держави також очікується всебічна підтримка підприємства. Звісно, саме підприємство передусім має розраховувати на власні сили. В основі підприємницької діяльності лежить ряд обов'язкових умов і вимог, серед яких необхідно відзначити вільний вибір напрямків і методів роботи, самостійність у прийнятті рішень, а також відповідальність за прийняті рішення, їх наслідки та пов'язаний з ними ризик. Саме ризик є однією з невід'ємних рис підприємницької діяльності. Він постійно виникає через невизначеність і нестійкість ринкового середовища, у якому здійснюється діяльність підприємця. Невизначеність ринкового середовища виникає через мінливу поведінку суб'єктів ринку, а його нестійкість пов'язана з тим, що в умовах ринку жодна тенденція не триває довго.

Сподіваємося, що ТОВ “Бердичівський пивоварний завод” успішно подолає усі негаразди й надалі залишатиметься одним з кращих підприємств України.