Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ Ч...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
512 Кб
Скачать

Номер найменування

1

1

2

У кінці заголовків (1) і підзаголовків (2) таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф указують в однині. Таблиці зліва, справа і знизу обмежують лініями. Розділяти заголовки і підзаголовки боковика і граф діагональними лініями не допускається.

Горизонтальні та вертикальні лінії, які розмежовують рядки таблиці, допускається не проводити, якщо їх відсутність не заважає користуванню таблицею.

Заголовки граф записують паралельно рядкам таблиці. Головка таблиці повинна бути відокремлена лінією від решти частини таблиці.

Якщо рядки або графи таблиці виходять за межі формату аркуша, таблицю ділять на частини, які розміщують на одному аркуші поряд або одну частину під другою, чи переносять на наступні аркуші, повторюючи в кожній частині таблиці її головку і боковик.

При поділі таблиці на частини допускається її головку або боковик заміняти відповідно номерами граф чи рядків, нумеруючи їх арабськими цифрами в першій частині таблиці.

Якщо в кінці сторінки таблиця переривається і її продовження буде на наступній сторінці, у першій частині таблиці нижню горизонтальну лінію, обмежуючу таблицю, не проводять.

Графу «Номер по порядку» не допускається включати в таблицю. Нумерація граф таблиці арабськими цифрами допускається в тих випадках, коли в тексті записки є посилання на них, при поділі таблиці на частини, а також при перенесенні частини таблиці на наступну сторінку.

При необхідності нумерації показників, параметрів або інших даних порядкові номери слід указувати в першій графі (боковику) таблиці безпосередньо перед їх найменуванням. Перед числовими значеннями величин і позначеннями типів, марок і тому подібного порядкові номери не проставляють.

Для скорочення тексту заголовків і підзаголовків граф окремі поняття замінюють літерами, наприклад, П - прибуток, Фв - фондовіддачв .

За відсутністю окремих даних у таблиці слід ставити тире. Цифри в графах таблиць повинні проставлятися так, щоб розряди чисел у всіх графах були розташовані один під одним, якщо вони відносяться до одного показника.

Числові значення величин в одній графі повинні мати, як правило, однакову кількість знаків після коми.

2.5 Посилання, примітки

У роботі можуть бути посилання на дану записку, стандарти, технічні умови та інші документи, їх зазначають номерами, наприклад : «у розділі 2...», «дивися 3.2...», «...за 2.1.2…», «відповідно до З.1.4.2…», «..на рис.2.3..» або «.. на рисунку 3.4....», «..у таблиці 1.3...», «...див. 4.2 ...», «...за формулою (2.2)...», «...у додатку Б...».

Посилання на використані джерела оформляють у квадратних дужках. Посилатися слід на документ у цілому або його розділи і додатки.

Посилання містить номер джерела, взятий із списку літератури, номер тому (якщо він є ) і в необхідних випадках номер сторінки, наприклад: [10, т.2, с.185], [2, с. 37], [14]. При посиланні на стандарти і технічні умови вказують лише їх позначення, наприклад, ГОСТ 2.105-95.

Примітки приводять в документах, якщо необхідні пояснення або довідкові дані до вмісту тексту або таблиць. Примітки слід розміщувати безпосередньо після текстового, графічного матеріалу або в таблицях, до яких відносяться ці примітки, і друкувати з прописної літери з абзацу.

Якщо примітка одна, то після слова «Примітка» ставиться тире і примітка друкується з прописної літери. Одну примітку не нумерують.

Декілька приміток нумерують по порядку арабськими цифрами і друкують з прописної літери, наприклад :

Примітка – __________________________________________________

___________________________________________________________________

Примітки

1 __________________________________________________________

__________________________________________________________________

2 __________________________________________________________

__________________________________________________________________.

2.6 Складання списку використаних джерел

Всі джерела нумерують наскрізно арабськими цифрами в алфавітному порядку. Джерело, на яке посилаються в тексті, позначають тим порядковим номером, яким воно записано в списку використаної літератури.

Про кожен документ подаються такі відомості: прізвище та ініціали автора; якщо книжка написана двома чи трьома авторами, то їх прізвища перераховуються за таким порядком, у якому вони вказані в книжці; повна і точна назва книжки, яка не береться в лапки; підзаголовок, який уточнює назву (якщо він вказаний на титульному аркуші); дані про повторне видання, назва міста видання книжки в називному відмінку; для міст Києва, Харкова, Москви, Санкт-Петербургу вживаються скорочення К,Х,М,Л,СП; назва видавництва (без лапок), рік видання (без слів "рік").

3 ЕКОНОМІЧНА ЧАСТИНА

3.1 Виробнича програма ремонту

Виробнича програма ремонту складається для всіх переходів технологічного процесу на підставі розрахунків, які зроблені в технологічній частині проекту.

Таблиця 3.1 – Виробнича програма ремонту

Назва і марка машини

Кількість машин в заправці

Вид ремонту

Періодичність ремонту, міс.

Кількість ремонтів

за рік

за квартал

за місяць

с. р.

к. р.

Кількість ремонтів за рік розрахувати за формулами:

Кількість капітальних ремонтів n к.р

n к.р = Мз . , (3.1)

Кількість середніх ремонтів n с.р

n с.р = Мз . (3.2)

де іс.р, ік.р – періодичність відповідно капітального і середнього ремонтів, місяців;

Мзкількість заправлених машин.

3.2 Розрахунок кількості бригад слюсарів-ремонтників, слюсарів-збірників і допоміжних працівників

3.2.1 Розрахунок трудомісткості ремонтів і складу бригад

Для розрахунку числа бригад слюсарів-ремонтників і слюсарів-збірників підбирається склад бригад для ремонту відповідного обладнання і визначається трудомісткість кожного виду обладнання для слюсарів-ремонтників і слюсарів-збірників.

Таблиця 3.2 – Трудомісткість ремонтів і склад бригад

Наймену-вання і марка машини

Загальна трудомісткість, люд.год.

Трудомісткість капітального ремонту, люд.год.

Трудомісткість середнього ремонту, люд.год.

Склад бригад, чол.

капіта-

льний ремонт

серед-

ній ремонт

слюсарі - ремонт-

ники

слюсарі-збір-ники

слюсарі - ремонт-

ники

слюсарі - збір-ники

слюсарі - ремонт-

ники

слюсарі - збір-ники

Загальну трудомісткість ремонтів слід розподілити між слюсарями-ремонтниками і слюсарями-збірниками відповідно до завдання технологічного та ремонтно-механічної частини дипломного проекту.