Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ Ч...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
512 Кб
Скачать

1.3 Зміст економічної частини дипломного проекту

На основі попереднього ознайомлення з нормативними та законодавчими документами, літературою основною та допоміжною, рекомендованим довідковим матеріалом та змістом методичного посібника, а також використовуючи розрахункові дані технологічної та ремонтно-механічної частини дипломного проекту студент приступає до формування плану виконання економічної частини у відповідності до завдання для дипломного проектування.

Зміст економічної частини дипломного проекту складається з таких розділів:

  • Виробнича програма ремонту

  • Розрахунок кількості ремонтних бригад

  • Розрахунок завантаженості бригад

  • Кошторис РМВ

  • Розрахунок витрат на середній і капітальний ремонт одного з видів обладнання

  • Розрахунок ефективності реконструкції (якщо проектом передбачена реконструкція)

  • Техніко-економічні показники

У висновках слід у стислій формі узагальнити результати досліджень та розрахунків, провести економічний аналіз залежності між окремими техніко-економічними показниками та дати рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності підприємства.

2 Порядок оформлення економічної частини дипломного проекту

Пояснювальна записка виконується на одному боці аркуша паперу формату А4 (297 х 210 мм) українською мовою рукописним шрифтом чітко, чорною пастою, або за допомогою ПК.

Вписувати в текстові документи окремі слова, формули, умовні знаки (рукописним способом), а також виконувати ілюстрації слід чорною пастою.

Помилки, описки і графічні неточності, виявлені в процесі виконання записки, допускається виправляти підчищенням або зафарбовувати білою фарбою і наносити на тому ж місці виправлення тексту чорною пастою.

Аркуші економічної частини оформлюють з рамками.

При виконанні тексту документа за допомогою ПК слід дотримуватись наступних вимог:

  • шрифт Times Roman, розмір (кегль) 14;

  • стиль (зображення) – звичайний;

  • колір шрифту – чорний;

  • вирівнювання – по ширині;

  • перший рядок (абзац) – 20мм;

  • на початку рядка – 5мм;

  • міжрядковий інтервал – 1,5;

  • верхні та нижні поля – 15 мм;

  • праве поле – 10 мм;

  • ліве поле – 25 мм.

2.1 Оформлення змісту. Побудова тексту

Текст економічної частини за необхідності розділяють на розділи і підрозділи, підрозділи поділяють на пункти, пункти - на підпункти.

Розділи повинні мати порядкові номери, позначені арабськими цифрами і записані з абзацу великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Перенесення слів в заголовках розділів не допускаються. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу, роз'єднаних крапкою. У кінці номера розділу, підрозділу, пункту, підпункту крапку не ставлять.

Заголовки розділів, пунктів, підпунктів не повинні виконуватися в кінці аркуша, необхідно аби за ними слідувало декілька рядків тексту. Останній аркуш розділу має бути заповнений мінімум наполовину.

При виконанні документа на ПК :

  • відстань між заголовком розділу і підрозділу - два інтервали;

  • відстань між заголовком розділу і текстом, якщо заголовок підрозділу відсутній – два інтервали;

  • відстань між заголовком підрозділу і текстом – один інтервал;

  • відстань між текстом і заголовком підрозділу – два інтервали;

  • заголовки пунктів інтервалами не виділяються.

У середині пунктів або підпунктів можуть бути приведені переліки. Перелік записують з абзацного відступу з маленької літери.

Перед переліком ставлять двокрапку. Перед кожною позицією переліку слід ставити дефіс (з абзацу), або малу літеру українського (російського, латинського) алфавіту з дужкою (перший рівень деталізації). При подальшій деталізації переліку необхідно застосовувати арабські цифри, після яких ставиться дужка, а запис виконується з абзацу, як показано на прикладі.

Приклад

а) ___________

б) ___________

1) ____

2) ____

в) ___________

Структурні елементи «Зміст», «Вступ», «Додаток», «Література», не нумеруються, а їх назви правлять за заголовки і записують симетрично тексту з прописної літери.

Текст роботи повинен бути стислим, чітким і не допускати різних тлумачень. Якщо в роботі прийнята специфічна термінологія, то в кінці її (перед списком літератури) повинен бути перелік прийнятих термінів з відповідними роз'ясненнями. Перелік включають у зміст записки. У тексті записки не допускається:

- застосовувати розмовні звороти;

- застосовувати довільні словотворення;

- застосовувати скорочення слів, крім встановлених правилами української орфографії;

- скорочувати позначення одиниць фізичних величин, якщо вони використовуються без цифр, за винятком одиниць фізичних величин у головках і боковинах таблиць і в розшифруваннях літерних позначень, які входять у формули та рисунки.

У тексті записки, за виключенням формул, таблиць і рисунків, не допускається:

- застосовувати без числових значень математичні знаки, наприклад, > (більше), < ( менше), = (дорівнює), а також знаки № (номер), % ( відсоток).

У тексті числові значення величин з позначенням одиниць фізичних величин і одиниць рахунку треба писати цифрами, а числа без позначення одиниць фізичних величин і одиниць рахунку до дев'яти – словами, наприклад три труби, 15 труб.

Одиниця фізичної величини одного і того ж параметра в межах роботи повинна бути постійною. Якщо в тексті приводиться ряд числових значень, виражених в одній і тій же одиниці фізичної величини, то її указують тільки після останнього числового значення, наприклад: 1,25; 1,40; 2,60 кг.

Якщо в тексті записки наводять діапазон числових значень фізичної величини, виражених в одній і тій же одиниці фізичної величини, то позначення одиниці фізичної величини вказують після останнього числового значення діапазону, наприклад - від 1 до 5 мм.

Не можна відокремлювати одиницю фізичної величини від числового значення (переносити їх на різні рядки або сторінки), крім одиниць фізичних величин, розташованих у таблицях, виконаних на ПК.

Приводячи найбільші або найменші значення величин, треба застосовувати словосполучення «не більше (не менше)».

Числові значення величин у тексті слід указувати із ступеня точності, яка необхідна для забезпечення вимог властивості виробу, при цьому в ряді величин здійснюється вирівнювання числа знаків після коми.

Округлення числових значень величин до першого, другого і т.д. десяткового знаку показників одного найменування повинно бути однаковим.

Числа, що мають дробове значення, необхідно наводити у вигляді десяткових дробів.