Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FORMUVANNYa_RINKOVOGO_SEREDOVIShA.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
238.59 Кб
Скачать

3.Міжнародні програми:

* Міжнародна програма охорони навколишнього середовища ООН – ЮНЕП (United Nations Environment Programme) - міжурядова програма, метою якої є розв’язання найгостріших проблем сучасної планетарної екологічної кризи та її регіональних проявів. Завдання ЮНЕП - ініціювання та координація діяльності зацікавлених міжнародних організацій в охороні навколишнього середовища під егідою ООН. Програма започаткована за ініціативою Стокгольмської конференції ООН з навколишнього середовища (1972р), що стала етапною в розвитку міжнародних програм за участю майже всіх держав світу.

*Програма ТАСІС – програма, розроблена Європейським Союзом для колишніх пострадянських держав, за винятком країн Балтії і Монголії, з метою сприяння гармонійного і сталому розвитку економічного й політичного співробітництва з ЄС. Реалізується з 1991 р. Досягнення цієї мети здійснюється наданням субсидій для передання ноу-хау, підтримання процесу переходу до соціальної ринкової економіки і демократичного суспільства.

4. Метою державної програми є вирішення важливих соціально-економічних, широке застосування досягнень науки і техніки з метою забезпечення концентрації ресурсів на пріоритетних напрямках соціально-економічного розвитку країни.

5. Показники цільових комплексних програм відображаються в індикативних планах (Держ. Програми економічного і соціального розвитку)До таких показників відносять:

*виробництво найважливіших видів продукції для потреб програми; *ліміти капітальних вкладень і обсяги будівельно-монтажних робіт на її реалізацію; *державні замовлення на виробництво (поставку) продукції, робіт, послуг, потрібних для виконання програми; *державні замовлення на введення в дію виробничих потужностей і основних фондів; *перелік найважливіших забудов; *витрати з державного бюджету на реалізацію цільових програм;

*затрати валютних ресурсів і найважливіші заходи у сфері зовнішньоекономічних зв’язків.

6. Прогноз (грец. – передбачення) – це науково обґрунтоване судження про можливий стан об’єкта в майбутньому, а також про альтернативні шляхи і строки досягнення такого стану.

Економічне прогнозування — це система наукових досліджень про можливі напрями майбутнього розвитку економіки та її окремих галузей. У макроекономічному плануванні воно відіграє особливу роль, тому що дає можливість імовірного бачення досліджуваного об'єкта в майбутньому.

Види прогнозів:

Нет информации!!!

7. Прогнози потрібні уряду, суб’єктам промислової та фінансової діяльності.

Складаються на базі:

*накопичених знань і досвіду;

*фактичної і статистичної інформації про об’єкт прогнозування;

*економіко-математичні моделі.

8.Процес формування прогнозу називають прогнозуванням.

Процес формування прогнозу охоплює наступні етапи:

*формування інформаційної бази прогнозу;

*аналіз об’єкта прогнозу;

*аналіз зовнішнього середовища і його впливу на об’єкт прогнозування;

*визначення прогнозної траєкторії об’єкта;

*прийняття рішень на підставі прогнозної інформації;

*оцінка якості прогнозу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]