Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике 1.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
494.37 Кб
Скачать
  1. Мета та предмет діяльності підприємства

Метою діяльності підприємства є одержання прибутку для розвитку підприємства, забезпечення інтересів його працівників та задоволення їх економічних і соціальних потреб шляхом виробництва та реалізації сільськогосподарського устаткування.

Предметом діяльності підприємства є випуск приладів, забезпечення безпечних умов праці, економічний і соціальний розвиток Товариства; комерційна діяльність, вкладення засобів в цінні папери і нерухомість з метою збільшення прибутку Товариства; інша підприємницька діяльність, яка пов'язана з метою підприємства, чи така, яка сприяє її досягненню і не суперечить законодавству України.

Товариство є юридичною особою з дня його державної реєстрації і здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України і Статуту [2]. Майно підприємства складається з основних і оборотних засобів, вартість яких відображається в балансі підприємства.

Товариство є власником: майна, переданого йому засновником і учасниками у власність; продукції, виготовленої Товариством в результаті господарської діяльності; отриманих доходів; іншого майна, отриманого на підставах не заборонених законом.

Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, яке є власністю Товариство або передане йому в користування, несе Товариство.

Товариство здійснює володіння, користування і розпорядження своїм майном відповідно до мети своєї діяльності.

Прибуток Товариства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних і прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Товариства сплачуються відсотки за кредити банків і по облігаціях, а також вносяться передбачені законодавством України податки і інші платежі до бюджету. Чистий прибуток, отриманий після вказаних розрахунків, залишається в повному розпорядженні Товариство. Порядок розподілу чистого прибутку, і покриття збитків визначається самим найвищим органом Товариства.

На сьогоднішній день ВАТ «ХТЗ» - одне із підприємств України, що випускають продукцію для нужд сільського господарства. На заводі ведеться робота з модернізації серійних тракторів під установку двигунів, як вітчизняного виробництва, так і імпортних.

На підприємстві розроблені, освоєні чи знаходяться в стадії підготовки до виробництва більш 20 моделей машин, у тому числі й універсальні колісні трактори малої потужності для фермерських господарств. Товариство бере активну участь в міжнародних і національних спеціалізованих виставках, має різні дипломи і грамоти — це майже єдине спеціалізоване підприємство України, яке зберегло випуск широкої номенклатури техніки в умовах низької купівельної спроможності бюджетних організацій.

Використовуючи багатий конструкторський, технологічний та виробничий досвід, підприємство протягом 75 років виробляє прилади та інструменти, які є надійними, якісними, простими в обслуговуванні і доступними за ціною.