Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике 1.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
494.37 Кб
Скачать

Система оплати. Проблема платежів в Інтернеті стоїть давно і гостро. Приємно відзначити, що останнім часом з'являється все більше платіжних систем, що полегшують рух грошей в мережі.

В цілому, варіанти оплати товарів, що набувають в Інтернет-магазинах, діляться на дві великі групи: оплата при отриманні товару і передоплата.

Оплата готівкою при отриманні товару можлива в наступних випадках: доставка товару кур'єром, при отриманні товару поштою післяоплатою, оплата замовленого через Інтернет товару при візиті покупця в реальний магазин.

Передоплата може здійснюватися банківським переказом, за допомогою кредитних карт, поштовим переказом, через платіжні системи, за допомогою спеціальних платіжних засобів (карт із стираним захисним покриттям, конвертів з PIN-кодами і ін.), що емітуються самим інтернет-магазином і відділеннях, що продаються в банках, поштових, і звичайних магазинах.

Щоб полегшити клієнту вибір у варіантах оплати і документообігу, Інтернет-магазини, як правило, створюють спеціальні розділи, що містять докладні покрокові інструкції по кожній формі оплати. Для банківського і поштового переказів звичайно створюють відповідну форму, яку клієнт може за зразком заповнити прямо на сайті, роздрукувати на принтері і віднести в банк (на пошту) для оплати. Щоб допомогти клієнту при оплаті по кредитних картах і через платіжні системи, створюються описи систем, розміщуються посилання на їх сайти, де дані докладніші інструкції.

Система доставки товарів. Для інтернет-магазина система доставки є однією з найбільш важливих структурних складових. Їх наявність відрізняє інтернет-магазин від звичайного магазина. З одного боку, це додатковий сервіс для клієнта, з іншою – додатковий бар'єр (час доставки, питання надійності, додаткові витрати) між клієнтом і магазином. Ця особливість примушує Інтернет-магазини приділяти службі доставки особливу увагу.

Доставка товару клієнту може здійснюватися таким чином:

  • власною або незалежною кур’єрською службою;

  • державною поштовою службою;

  • міжнародними кур’єрськими службами;

  • міжнародною поштовою службою;

  • професійними перевізниками вантожів;

ВИСНОВОК

Аналіз господарської діяльності підприємства дозволяє зробити наступні висновки:

У процесі аналізу можна відзначити, що найбільша питома вага реалізованої продукції приходиться на сільськогосподарську техніку. Так у 2008 році на сільськогосподарську техніку приходиться 50,27 %, у 2009 році – 56,4%,а у 2010 році приходиться 65,6 %. Тобто основним попитом, серед усього, що випускає завод, користуються сільськогосподарська техніка.

Відсутність достатнього обсягу грошових коштів стали основною причиною зниження обсягів виробництва запасних частин до тракторів. Рівень виробництва був обумовлений обсягом продажу і сумою отриманих від реалізації та залучених в банках коштів.

Виходячи з проведених розрахунків, ми можемо відзначити позитивні і негативні зміни в роботі такого фактора виробництва як основні фонди. Що щороку вартість основних фондів змінюється не стрімкими темпами. Середній темп приросту за весь період склав 0,18%. Також як що розглянути коефіцієнт фондовіддачі то можна сказати , що 1 грн. основних фондів принесла ВАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» у 2008 році 0,96 грн., у 2009 році 0,22 грн., у 2010 році 0,46 грн. від вартості об'єму продукції; а розрахунок фондомісткості показав, що у 2008 році необхідно було 1,04 грн. вартості основних фондів для того, щоб виробити продукції на 1грн., у 2009 році необхідно було 4,5 грн. та у 2010 році необхідно було 2,17 грн.

Проаналізувавши прибуток та коефіцієнт можна зробити висновок що, у 2009р валовий прибуток підприємства за аналізом мав збиток у 43,28% за урахуванням попереднього року, а також зменшувалось значення показника рентабельності що вважається несприятливим прогнозом для підприємства. У нашому випадку показник рентабельності продукції зменшується за період 2008-2010 р. р.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  1. Баланс ВАТ «Харківський тракторний завод» http://smida.gov.ua.

  2. Товарна номенклатура ВАТ «Харківський тракторний завод» http://www.xtz.ua.

  3. Освіта в Україні та за кордоном — Освіта.UA http://osvita.ua/

  4. Грехов А.М. Г 50 Електронний бізнес (Е-комерція): навчальний посібник. – К.: Кондор, 2008. – 302 с.