Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс_РОБОЧА ПРОГРАМА ПРАКТИКИ 4 КУРС ВИРОБНИ...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
258.05 Кб
Скачать

2.2.2. Консультативна діяльність та ідентифікація товарів

Аналіз положень міжнародних договорів з питань митної справи та вивчення досвіду діяльності митних служб зарубіжних країн відповідно до компетенції Департаменту митних платежів. Аналіз документації зарубіжних країн щодо практичних заходів забезпечення повноти справляння митних платежів, контролю митної вартості товарів.

Аналіз організаційно-правового забезпечення взаємодії Держмитслужби з іншими центральними органами виконавчої влади з питань адміністрування митних платежів та визначення митної вартості товарів. Пошук джерел, каналів інформації. Кореспонденція, ділове спілкування; складання або перевірка сертифікатів походження. Визначення виробників товару за особливостями маркування. Визначення коду за УК ТН ЗЕД.

2.2.3 Організація митного контролю та митного оформлення. Декларування

Аналіз здійснення митного контролю. Форми митного контролю. Вибірковість митного контролю. Тривалість перебування під митним контролем. Аналіз строків пред'явлення митному органу товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України. Аналіз документів та відомостей, необхідні для здійснення митного контролю аналіз режиму зони митного контролю. Забезпечення законності і правопорядку у зоні митного контролю. Аналіз митного оформлення. Процедура декларування.

2.2.4. Особливості розпорядження товарами, що перебувають під митним контролем

Аналіз заходів гарантування доставки товарів, що перебувають під митним контролем. Аналіз зберігання товарів і транспортних засобів на складах митних органів розпорядження товарами, транспортними засобами та коштами

2.2.5. Характеристика митних режимів щодо товарів і транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон України

Аналіз експорту, імпорту, реімпорту, реекспорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, спеціальної митної зони, переробки на митній території України.

2.2.6.Управління фінансами, бухгалтерським обліком і звітністю

Аналіз планово-фінансової роботи в митній службі. Аналіз раціонального використання митними органами бюджетних коштів. Аналіз оплати праці й штатного регулювання; організації ведення бухгалтерського обліку; складання фінансової та бюджетної звітності; централізації бухгалтерського обліку в митній службі України; визначення порядку внесення коштів, призначених для забезпечення справляння митних та інших платежів при ввезенні громадянами транспортних засобів на митну територію України для вільного обігу; встановлення порядку перерахування та обліку сум грошової застави, що вносяться громадянами при тимчасовому ввезенні товарів на митну територію України та транспортних засобів з метою транзиту через територію України, та її повернення; внесення сум грошової застави та ведення обліку цих сум для сприяння захисту прав інтелектуальної власності.

2.3. Розробка пропозицій щодо удосконалення діяльності об’єкта практики

Залежно від спеціалізації навчання та наукових інтересів студент повинен розробити конкретні та обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення напряму (напрямів) роботи ДМСУ або впровадження певного нововведення (інновації).

Пропозиції можуть бути спрямовані як на удосконалення існуючих функціональних напрямів діяльності бази практики, так і передбачати принципові нововведення наукові, організаційні, технологічні або маркетингові.

Розробка пропозицій повинна ґрунтуватися на виявлених недоліках організування роботи бази практики, наявних резервах її удосконалення, вивченні вітчизняного та закордонного досвіду кращих установ аналогічного та споріднених видів діяльності.

У звіті про виробничий тренінг висновки викладаються за такою структурою:

  • загальна характеристика сутності пропозиції.

  • обґрунтування доцільності застосування пропозиції та очікувані результати від її реалізації, в тому числі розрахунок економічного ефекту (за можливості).

  • програму або проект організаційно-економічних заходів, необхідних для впровадження даної пропозиції.