Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс_РОБОЧА ПРОГРАМА ПРАКТИКИ 4 КУРС ВИРОБНИ...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
258.05 Кб
Скачать

1. Мета, завдання та результати практики, її місце у навчальному процесі

«Виробничий тренінг» є однією з провідних частин наскрізної практичної підготовки студента і завершує практичну підготовку студентів з базової освіти па кваліфікаційному рівні «бакалавр» з професійним спрямуванням «Менеджмент митної справи».

Головною метою виробничої практики є поглиблення та закріплення студентами теоретичних знань та набуття необхідних практичних навичок і досвіду управління у сфері митної справи в державних митних органах України.

Студенти, що навчаються за професійним спрямуванням «Менеджмент митної справи» для проходження практики направляються до державних митних органів України відповідно до розподілу Державної Митної служби України (ДМСУ). Базами практики можуть бути митні установи ДМСУ, підприємства що здійснюють зовнішньоторговельні операції. У випадку проходження комплексної виробничої практики поза межами ДМСУ студент повинен оформити угоду про співробітництво бази практики і КНТЕУ на загальних засадах, порядок якого визначено навчальним відділом КНТЕУ.

Розподіл студентів за об'єктами практики відбувається за попередньою домовленістю між КНТЕУ і затверджується наказом ДМСУ. Призначення керівників здійснюється кафедрою менеджменту, погоджується з деканом та навчальним відділом і затверджується наказом ректора. Після підписання наказу зміни в організаційних питаннях виробничого тренінгу студентів не допускаються.

До керівництва виробничим тренінгом студентів залучаються викладачі кафедри менеджменту. В узагальненому вигляді керівництво практикою викладачами полягає у видачі студентам індивідуальних завдань та необхідних інструкцій щодо практики, а також наданні щотижневих (за графіком) консультацій в університеті, перевірці і прийомі звітів з практики.

Керівництво студентами-практикантами на базі практики здійснюють представники ДМСУ.

2. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

Виробничий тренінг передбачає ознайомлення з роботою бази практики, що є об’єктом виробничого тренінгу, здійснення аналізу основних показників його організаційно-економічної та управлінської діяльності за останні три роки, а також розробку обґрунтованих пропозицій щодо удосконалення окремих аспектів його діяльності на майбутнє. Результати оформлюються у вигляді звіту.

2.1. Загальне ознайомлення з об’єктом тренінгу

На першому етапі проходження виробничого тренінгу студент має ознайомитись із специфікою організаційно-економічної діяльності об’єкта тренінгу, його організаційною структурою, особливостями управління.

2.2. Аналіз стану та результатів окремих напрямів діяльності об’єкта тренінгу

Основна мета цього етапу тренінгу - оцінка результативності управління та досягнутих результатів за окремими функціональними напрямами діяльності бази виробничого тренінгу.

Результати даної роботи у звіті про виробничий тренінг узагальнюються за такою структурою.

2.2.1. Управління кадровою роботою

Організація роботи Департаменту кадрової роботи . Кількісний та якісний склад кадрової служби. Аналіз нормативних документів, що регламентують її роботу (положення про кадрову службу та посадові інструкції працівників кадрової служби).

Аналіз штатного розкладу працівників та структури персоналу (за категоріями, за рівнем освіти, за статтю, за віком). Оцінка кадрової політики, яка провадиться в Департаменті, підвищення кваліфікації працівників, атестація працівників, реалізація заходів щодо зміцнення згуртованості трудового колективу та формування соціально-психологічного клімату.

Аналіз руху персоналу (прийняття, переведення, звільнення) та виявлення основних факторів, які впливають на плинність кадрів.

Аналіз ступеня використання комп’ютерної техніки, програмного забезпечення у діяльності працівників кадрової служби.