Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
132.61 Кб
Скачать

Структура дипломної роботи

Титульну сторінку набирають з урахуванням таких умов: вгорі вказують назву навчального закладу і факультет; посередині листка пишуть прізвище, ім'я по батькові учня, а також курс і група, нижче -- тему дипломної роботи. Ще нижче, справа -прізвище, ім'я по батькові наукового керівника, внизу - рік написання дипломної роботи. (додаток 1).

Завдання. На окремому аркуші висвітлюється головне завдання дипломної роботи. (додаток 2)

Зміст. У змісті послідовно подають назви пунктів і підпунктів плану дипломної роботи. При цьому їхні формулювання мають точно відповідати змісту роботи, бути короткими, чіткими, послідовно і точно відображати внутрішню логіку і зміст дипломної роботи. У змісті обов'язково вказують сторінки, з яких починається кожний пункт або підпункт роботи (додаток 3).

Дипломна робота повинна мати таку структуру: вступ, основна частина, висновки, список використаних джерел, додатки.

Вступ. Найбільш оптимальний вступ, в якому обґрунтовується актуальність теми, її наукове та практичне значення; об'єкту дослідження; окреслюються хронологічні, географічні та інші рамки об'єкту дослідження; дається аналітичний огляд літератури, коротка характеристика джерел, які мають відношення до теми; визначається мета та конкретні завдання дослідження; окреслюється структура дипломної роботи.

У вступі також відображають коротку інформацію про задум дослідження. Тут не варто захоплюватися посиланнями на літературу, а особливо цитатами.

Вступ повинен займати не більше двох сторінок комп'ютерного набору.

Основна частина дипломної роботи містить у собі зміст декількох пунктів плану, в них розкривається техніка створення туристичного маршруту, подається короткий опис екскурсійних об’єктів, розробляється програма туру та описується правила безпеки туристичної подорожі.

У розділі першому „Техніка створення туристичного маршруту" розробляється технологічна документація:

  • Орієнтовна схема представлення туру (додаток 4).

  • Схема траси маршруту (додаток 5).

  • Технічна карта руху по маршруту (додаток 6)

  • Заклади розміщення на маршруті (додаток 7).

  • Заклади харчування (додаток 8).

У розділі другому “Розробка туру” подається програма туру, реклама туру та коротко описуються основні екскурсійні об’єкти.

У розділі третьому „Наукова організація праці, техніка безпеки та безпека життєдіяльності при організації туристичної подорожі" потрібно описати правила безпеки туристичної подорожі, враховуючи головні фактори небезпеки: травмонебезпека, небезпечна дія навколишнього середовища, пожежонебезпека, особиста безпека, а також специфічні фактори ризику, притаманні особливим видам туризму. Різні несприятливі для туризму фактори мають неоднакову вірогідність їх настання, неоднакову інтенсивність дії та наслідки.

Бажано, щоб цей розділ був зв’язаний з попереднім і займав 3 – 4 сторінки

Висновки. У цьому розділі міститься підсумок роботи, найважливіші висновки про результати проведеного дослідження і дають рекомендації щодо організації та проведення туру по даному маршруту. Найважливіша вимога до висновку – його стислість, конкретність і чіткість; у ньому не варто повторювати зміст вступу й основної частини роботи. Висновок повинен давати відповідь на такі запитання:

З якою метою проводилось дане дослідження?

Що конкретно зроблено в ході дослідження?

До яких висновків прийшов автор?

В цьому розділі відзначити Рекомендації щодо організації та проведення даної подорожі. В них можна вказати час, коли зручніше вирушити в подорож, координати і години роботи запропонованих музеїв, заповідних об’єків та ін.

Захист дипломної роботи повинен супроводжуватись презентацією екскурсійних об’єктів.

Вимоги до презентації :

1. Презентація повинна бути оформлена в електронному вигляді спеціалізованими засобами для створення презентації (Microsoft PowerPoint) і містити не менше 15 слайдів;

2. Презентація повинна містити титульну сторінку, де представлений її автор та тема дипломної роботи. Крім цього в презентації повинні бути представлені зображення цікавих туристичних об’єктів, а також закладів розміщення та харчування (бажано);

3. Слайди презентації не повинні бути надто перевантажені текстовою інформацією;

4. Учень повинен узгодити вміст презентації із керівником не менше, як за сім днів до захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]