Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_po_praktitsi.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
40.78 Кб
Скачать

6.3. Автоматичний укх радіопеленгатор.

Автоматичний УКХ радіопеленгатор призначений для індивідуального упізнання літаків на екрані індикатора кругового огляду радіолокатора, а також для його автономного використання для пеленгації літаків.

Максимальна дальність пеленгації літакових радіостанцій РСИУ-4 не менше 80 км при висоті польоту літака 1000 м.

-15-

1. Перелік умовних позначень

РТЗ – радіотехнічне забезпечення

ПС – повітряне судно

ТО – технічне обслуговування

ЦА – цивільна авіація

РНТ – радіонавігаційна точка

ОСП – обладнання системи посадки

ЗПС – зльотно-посадкова смуга

ДПР – дальня привідна радіостанція

ДПРМ - дальня привідна радіостанція з маркером

БПР – ближня привідна радіостанція

БПРМ - ближня привідна радіостанція з маркером

АРК – автоматичний радіокомпас

МРП - маркерний радіоприймач

ППР – посадкова привідна радіостанція

ОПР – окрема привідна радіостанція

МР – маркерний радіомаяк

ДО – диспетчерське обслуговування

ДРЛ - диспетчерський радіолокатор

ПРЛ - посадочний радіолокатор

РСП – радіолокаційна система посадки

УКХ - ультракороткі хвилі

-3-

7. Визначення

Навігація – наука про судноводіння. За допомогою радіохвиль визначається положення ПС.

Наземні засоби радіотехнічного забезпечення польотів і авіаційного електрозв’язку – радіоелектронні та радіотехнічні засоби (електрозв’язку, радіонавігації та радіолокації; автоматизовані системи та їх робочі місця; апаратура відображення; антенно-фідерні пристрої; лінії управління та електрозв’язку; автономні джерела електроживлення, енергоустановки та електрообладнання та ін.), які призначені для забезпечення польотів ПС, виконання певних функцій обслуговування повітряного руху та забезпечення виробничої діяльності підприємств авіації.

Обслуговування повітряного руху – загальний термін, що означає польотно-інформаційне обслуговування, аварійне обслуговування, консультативне обслуговування, диспетчерське обслуговування повітряного руху (районне ДО, ДО підходу, або аеродромне ДО).

Євроконтроль – європейська організація із забезпечення безпеки аеронавігації.

Украерорух – державне підприємство обслуговування повітряного руху.

Технічне обслуговування – комплекс операцій для підтримки справного стану при використанні його за призначенням під час простою, забезпечення, зберігання та транспортування.

Персонал РТЗ – працівники служби РТЗ до яких належать керівники, професіонали, фахівці, технічні службовці та робітники відповідних категорій, класів та розрядів.

Навігаційні точки - для здійснення навігації на кожному відрізку вибирають наземні орієнтири.

Курсовий кут - між північним напрямком меридіана в заданій точці і повздовжній вісі ПС, відрахований за годинниковою стрілкою.

Аеронавігаційне обслуговування - обслуговування, що здійснюється відповідними службами на всіх етапах польоту ПС, в тому числі обслуговування повітряного руху, організація авіаційного електрозв’язку, метеорологічне забезпечення авіації, пошук, рятування та надання аеронавігаційної інформації.

-16-

Аеродром – ділянка суші або водної поверхні ( включаючи всі будинки, споруди, обладнання ), призначена повністю або частково для прибуття, відправлення і руху повітряних суден.

Глісада – траєкторія зниження.

Злітно-посадковий майданчик - земельна ділянка або спеціально підготовлена площадка мінімально допустимих розмірів, що забезпечує зліт та посадку літака або вертольота без використання повітряної подушки.

Дальня приводна радіостанція (ДПР) - слугує для приводу ПС в район аеродрому, виконання посадкового маневру та витримування посадкового курсу ПС.

Ближня приводна радіостанція (БПР) - слугує тим самим цілям,що й ДПР, крім приводу літака в район аеродрому і тому має менший радіус зони дії.

Маркерний радіомаяк - цей пристрій, який використовується в авіації у складі системи курсо-глісадній, яка дозволяє пілотові визначити відстань ЗПС.

Курсовий кут радіостанції - це кут,який утворюється між повздовжньою віссю ПС та напрямом на провідну радіостанцію, що пеленгується, відрахованою за годинниковою стрілкою.

Окремі аеродромні приводні радіостанції - служать для приводу на аеродром ПС, які обладнані радіокомпасом та забезпечення наступного виконання спрощеного маневру заходу на посадку з пробиттям хмар по затвердженій схемі.

Окремі позааеродромні приводні радіостанції - служать для приводу ПС до радіонавігаційної точки поза аеродромом і маркування моменту їх польоту. Їх розміщують у пунктах, які маркують входи чи виходи коридорів повітряних зон.

-17-

Міністерство освіти і науки України

Національний авіаційний університет

Звіт

По технологічній практиці

Виконав

Студент групи ІАН РС-309

Лабуткін Р.С.

Київ 2011

Зміст

1. Перелік умовних позначень………………………………………………………. 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]