Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_po_praktitsi.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
40.78 Кб
Скачать

4. Приводна аеродромна радіостанція пар-10

Приводна аеродромна радіостанція ПАР-10 призначена для приводу літаків, обладнаних автоматичними радіокомпасом, в район аеродрому, забезпечення передпосадкового маневру при заході на посадку, відмітки фіксованих точок на місцевості за допомогою маркерного радіомаяка.

4.1. Технічна характеристика:

Основними приладами радіостанції є передавальний комплекс АПРМ-250, конструктивно складається зі стійки з двома комплектами резервованих блоків і антенно-узгоджуючим пристроєм (АНУП).

  • Діапазон частот передавача (150 .. 1750) кГц.

  • Дискретність установки частоти збудника 1 кГц.

  • Номінальна потужність передавача не менш 250 Вт

  • Електроживлення радіостанції забезпечується від зовнішньої трифазної мережі напругою 3х380В +10% -15% частотою (50 ± 2) Гц, 3x380Вт ± 20% без стабілізатора напруги і від резервного автоматизованого дизельного електричного агрегату типу АД4-У-Т400-2В.

  • Дальність дії радіостанції на висоті польоту 1000м не менше 150 км при роботі передавача на 20-и метрову Т-подібну антену і не менше 50 км при роботі на 5-и метрову Т-подібну антену.

  • У радіостанції забезпечується дистанційне керування приводними передавачами, маркерним радіомаяком і загороджувальними вогнями, вибір видів роботи приводних передавачів за допомогою апаратури ТУ-ТС ДИСТАНЦІЯ II.1 по чотирьох, двухпровідній лінії або за допомогою апаратури радіоканалу АДУ300 на видаленні до 10 км.

У радіостанції передбачено автоматичне перемикання живлення маркерного радіомаяка на живлення від акумуляторів 12 В через перетворювач SMART-INV 250/500-12.1 при пропажі напруги зовнішньої мережі за час не більше 1с.

Радіостанція ПАР-10 може розміщуватися:

  • В кузові К66НД без автошасі,

  • В стаціонарних будівлях аеродрому.

Радіостанція ПАР-10 працює на:

-10-

  • 20-ти метрову Т-подібну антену з ізольованим противагою або високочастотним контуром заземлення;

  • 5-ти метрову Т-подібну антену з ізольованим противагою або високочастотним контуром заземлення;

  • 22-х метрову зонтичну антену з ізольованим противагою;

  • 8-и метрову зонтичну антену з ізольованим противагою.

  1. Маркерний радіомаяк

Маркерний радіомаяк - це пристрій, використовуваний в авіації у складі системи курсо-глісадній, який дозволяє пілотові визначити відстань ЗПС. Маркерні радіомаяки працюють на частоті 75 Мгц, випромінюючи сигнал вузьким пучком вгору. Коли літак пролітає над маркерним маяком, сигнал приймає маркерний радіоприймач, включається система сповіщення - блимає спеціальний індикатор на приладовій панелі і видається звуковий сигнал. Ближній і дальній маркерні маяки у вітчизняних аеропортах зазвичай встановлюються разом з приводними радіостанціями. Ці споруди називається БПРМ (ближня приводна радіостанція з маркером) і ДПРМ (далека приводна радіостанція з маркером) відповідно.

Дальній маркерний радіомаяк встановлюється приблизно в 4000-4500 м від торця ЗПС. У цій точці літак, рухаючись на висоті, вказаній в схемі заходу, (приблизно 250 метрів) повинен проконтролювати роботу КМБ, поточну висоту польоту і продовжити зниження. Деякі країни наприклад, Канада, відмовилися від використання маркерних маяків і використовують ненапрямлені маяки замість далеких маркерних маяків.

Ближній маяк встановлюється в тому місці, де висота глісади, зазвичай, дорівнює висоті ухвалення рішення. Це приблизно 1000-1200 м від торця смуги. Таким чином сигналізація прольоту цієї точки додатково інформує пілотів що вони знаходяться у безпосередній близькості від смуги і як і раніше знаходяться на посадковій прямій.

Внутрішній радіомаяк використовується рідко, встановлюється для додаткового сигналу про прохід над торцем ЗПС в умовах низької видимості. Звичайне це місце, де літак досягає точки мінімуму по 2 категорії ILS (приблизно 10-20м).

-11-

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]