Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Петров 2 мод.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
76.92 Кб
Скачать

13.Вкажіть типикондукторних втулок.

Ддяусуненняпружнихвіджиманьінструм.інаданняйомупевногоположеннящодозаготовки,застосовуютькондукторні втулки і копіри.Кондукторні втулки застосовують у свердлінні і розточуванніпристосування.

Розрізняютьпостійні втулки і застосовують в кондукторах для дрібносерійноговиробництва при обробл.отворів одним інструмент.Змінні втулки використ.длямасового і великосерійноговиробництва.Змінні втулки можуть бути з замком,щовикористовуються при оброблюванніотворівдекількомапослідовно-змінюванимиінструментами.

14.Яке призначення копірів?

Копіри застосовують при обробціфасонних і складнопрофільнихповерхонь.Призначення копірів є направлення різних інструментів для отримання заданої траєкторії руху щодо заготовки.

15.Для установки (наладки) положення столу верстата разом з пристосуванням відносно різального інструменту застосовуються спеціальні шаблони-установи, виконані у вигляді різних за формою пластин, призм і кутників. Установи закріплюються на корпусі пристосування; їх еталонні поверхні мають бути розташовані нижче оброблюваних поверхонь заготовки, щоб не заважати проходу різального інструменту. Частіше усього установи застосовують при обробці на фрезерних верстатах, налаштованих на автоматичне отримання розмірів заданої точності.

Розрізняють висотні і кутові установи. Перші служать для правильного розташування деталі відносно фрези по висоті, другі - і по висоті і у бічному напрямі. Виготовляються із сталі 20Х, з цементацією на глибину 0,8 - 1,2 мм з подальшим загартуванням до твердості HRC 55…60 од.

  1. Які чинники впливають на точність фіксації ділильних пристроїв.

До таких факторів можна віднести вібрації які виникають при обробці заготовки і роботі привода верстата. Не достатня жорсткість як верстата так і пристосування. Зношення конструктивних елементів пристосування. Не точності при виготовленні ділильних пристроїв. Не точне закріплення пристосування на верстатному столі. Різна сила затиску. Похибка точності поверхні столу і корпусу пристосування і т.д.

  1. Дайте опис конструкції фіксаторів і їх порівняльну оцінку точності розподілу.

  2. Які умови застосування і конструктивні особливості спеціальних пристосувань.

Використовується для реалізації однієї чи декількох операції виготовлення конкретного типу виробу (виробів) без регулювання і переналадки. Ці пристосування частіше всього використовують в умовах масового виробництва. Дані пристосування мають бути жорсткими, точними, зносостійкими (так як в основному використовуються в умовай масового виробництва і кількість заготовок які обробляються за допомого їх є досить великою) і т.д. Використовуються тоді коли неможна застосувати стандартні пристосування.

  1. Які умови застосування і конструктивні особливості пристосувань супутників.

Пропонованеустр-во призначено для точно орієнтованогопоєднаннядвохчастинсупутника: постійноїнижньої і налаштованоїпідоброблювану деталь верхньої. Обидвічастинисполучаються по плескатомуторця і стягуються, навіщо у центріверхнючастинувиконаноотвір з внутрішнім буртом, а отворінижньоїзмонтовано кулачковый меха-низы. Концентрично отворам на базовихторцяхвиконанікільцеві пази, у якихвстановленокільця, розрізані на чотириоднаковічастини. І серединікожнійчастинівиконаніназустріч одна однійрадіальні V-образные пази уяких помещенье ролики. На стикахчастинкільця на обохчастинахсупутника в пазу змонтованірегульовані опори, наякіспираютьсясегментисвоїмиторцями. Опори дозволяютьвиставитисегменти за висотою. Сегменти не стосуються дна паза. Післявиставки опори заливаютьсясинтетичної смолою. Після установки верхнючастину з деталлю на нижнюпоєднання по площинамнемає, але встановлені по променямхреста ролики точно їхорієнтують. Поєднаннявідбуваєтьсяпіслястягуваннячастинцентральниммеханізмом. Застосовуються в великосерійному та масових типах виробництва де потрібно обробити велику кількість деталей. Дають високу точність закріплення заготовки.