Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Петров 2 мод.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
76.92 Кб
Скачать

8. Переваги гідроприводів

Значнепоширеннягідроприводів у різнихгалузяхзумовлюється низкою істотнихпереваг, до яких у першу чергу належать:

Можливістьодержання великих сил та обертальнихмоментів при порівняномалихрозмірах та масігідродвигунів;

Передача великих потужностей при маліймасігідроприводу;

Плавністьрухіввихідних ланок;

Можливістьбезступінчастогорегулюванняшвидкості у широкому діапазоні;

Мала інерційність;

Простотакерування та автоматизації;

Високаексплуатаційнанадійність та стійкість до перевантажень;

Простотареалізаціїосновнихвидіврухів: обертального, зворотно-поступального і зворотно-поворотного.

Недоліки гідроприводів

При незаперечнихвисокихякостяхгідравлічного приводу слідвідзначити і властивійомунедоліки:

Гідроприводипоступаютьсяелектричним у відстанітранспортуванняенергіївідджерела до споживача та швидкостіпередачікоманднихсигналів;

у гідроприводахактуальним є питаннямзабезпеченнягерметичностіпорожнин, щознаходятьсяпідтиском;

Чутливість до в'язкостіробочоїрідини, котра у свою чергузалежитьвідтемператури;

Нижчийк.к.д. у порівнянні з механічними передачами у приводах.

ідравлічний регулятор в цьому випадку представляє собою гідроциліндр із замкнутою циркуляцією робочої рідини (зазвичай це мінеральне масло).

9. Які недоліки пневмогідравлічних приводів

Мають малі габарити виконавчого механізму і працюють від мережі стислого повітря. Вони забезпечують швидке виконання холостих і допоміжних рухів, автоматичне перемикання на робочі ходи з необхідним уповільненням швидкості руху робочого органу.

10. Який принцип роботи електромеханічного приводу

Від валу 1 електродвигуна 1 обертання через редуктор 2 і муфту 3 передається на гвинт 4 , що переміщує пов’язане з штоком затискного пристрою гайку 5. Після досягнення потрібного зусилля закріплення муфта спрацьовує. Затягування пружини 6 регулюють крутний момент.

Реверсування здійснюється відкріплення заготовки.

11.Як залежитьутримуюча сила електромагнітноїплитивід характеристик оброблювальних заготовок?

Електромагн.затискніпристроївиконуються у вигляді плит і планшайб для закріпл.сталевих і чавунних заготовок з плоскою базою.

Утримуючу силу визн.помаксимальнихзусилляхобробки,коливиникаемаксимальнийзсувниймомент.Утримуюча сила залежитьвідтовщиниоброблюв.заготовок,тавіджорсткостіповерхні.Післяустановл.наелектромагн.плитидеталінабув.електромагн.властивостей.Врезультатічогоможутьпритягатипродуктизносусталевих і чавуннихдеталей,зумовлюючиприскор.зношування деталей і вузлівмеханізму.Розмагнічуванядеталівиконується в змінномумагнітномуколі ,густ.якогопоступовозменшуєтьсявід максимального значення до 0.Деталь пропускають через соленоїдзміннимструмомаборозташов.настоліспеціал. Пристрою як затискнийякірелектромагн.Технолог.можлив.електромагн.плит особливо в умовахдрібносерійного в-цтва і груповоїобробкизбільш.іззастосув.швидкозмін.підставок,яківстановлюються на плиту тимзбільшуючимагнітопровід.

12.Які вимоги пред’являються до корпусів пристосувань?

Корпус-базовадеталь,щообеднуеелементипристосувань,наяківмонтованоустановніелементи,затискніпристрої,деталі для напрямл.інстр.,а такождопоміжнідеталі і механічні.

Корпус повинен:бути жорстким і міцним при мінімальні йвазі,оскільки сприйм .сили обробки і закріпленнязаготовок;бутизручним для очищеннявідструшки і відведенняохолодж.рідини;забезпечитишвидку і зручну установку і зніманнязаготовок;забезпечити установку і закріпленняпристосув.безвиміряння.Дляпередбач.направленіелементитакі як шпоночці пази і центруючибурти;забезпечитибезпекуроботи;повинен бути простий у виготовленні.