Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_ДИПЛОМ_11-12.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
240.13 Кб
Скачать
    1. Перелік скорочень, умовних позначок, символів, одиниць і термінів

У розділі вказуються скорочення, умовні позначки, символи, терміни, які зустрічаються в дипломній роботі більше трьох разів. Перелік необхідно розташовувати стовпцем, у якому ліворуч приводиться символ, а праворуч - його детальна розшифровка.

    1. Вступ

У вступі описується проблема, що виникла в деякій сфері діяльності людини, яка є предметом розгляду дипломної роботи. Зазначена проблема може бути вирішена декількома способами. Способи необхідно назвати й викласти існуючі теоретичні основи кожного з них (теорії, концепції, підходи). Метою дипломної роботи повинна бути теоретична розробка способу вирішення названої проблеми.

Спочатку необхідно зазначити актуальність теми дипломного проекту; перелічити конкретні задачі, які необхідно розв’язати під час проектування; висвітлити практичну цінність вирішення питань; показати які задачі розв’язуватимуться після впровадження проекту в життя.

У вступі обов’язково мають бути відображені такі питання:

  1. Предмет розробки, ступінь новизни, традиційності.

  2. Необхідність та актуальність розробки, вирішення проблеми без урахування даної роботи.

  3. Формулювання конкретних питань, що мають бути вирішені у дипломному проекті.

  4. Результати проектування.

У вступі викладається мета роботи та завдання, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети.

Для досягнення поставленої мети необхідно вирішувати 6-8 завдань. Вони називаються у вступі (приблизно два-три завдання в теоретичному розділі, два-три в аналітичному, два-три в конструктивному).

Називається об'єкт дослідження й описується предмет дослідження.

Таблиця 1

Зміст і питома вага розділів робіт

Спрямованість розділу

Дипломна робота

Зміст

питома вага, %

Теоретичний

Аналіз існуючих теоретичних підходів для вирішення поставленої мети

45-55

Аналітичний

Характеристика об'єкта й предмета дослідження

20-25

Конструктивний

Розробка (модифікація) теоретичного підходу для вирішення поставленої мети. Приклад використання нового теоретичного підходу.

20-35

    1. Розділи (глави) дипломної роботи

У першому розділі виконується аналіз теоретичних положень (теорій, концепцій, підходів), що існують у науковій літературі, які можуть використовуватися для вирішення поставлених завдань, спрямованих на досягнення заданої мети.

Необхідно розглянути існуючі теоретичні підходи, які дозволяють теоретично вирішити проблему. Слід зазначити переваги та недоліки кожного теоретичного підходу і вказати особливості об'єкта та предмета дослідження, зробити висновок про існування ідентичного теоретичного підходу для досягнення поставленої мети.

У другому розділі (главі) викладається аналіз об'єкта й предмета дослідження. Метою аналізу є визначення умов, при яких існує об'єкт, виявляються фактори, які впливають на об'єкт і предмет. У цьому розділі здійснюється підбір та статистична обробка даних про предмет дослідження, викладаються узагальнення за результатами аналізу предмета дослідження.

У третьому розділі (главі) викладається теоретичний підхід (поліпшена концепція, модифікований підхід, гіпотеза) досягнення поставленої мети, які розроблені автором дипломної роботи, приводиться приклад використання запропонованого теоретичного підходу.

У четвертому та п’ятому розділах (главах) викладається матеріал економічного розділу та з охорони праці згідно завдань відповідних консультантів дипломного проекту.

При оформлені програмної документації необхідно керуватися зразком титульного аркуша програмної специфікації (додаток IV), зразком виконання листів програмної специфікації (додаток V), зразком виконання програмної документації (додаток VI).