Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПТП_Бак_методичка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
197.12 Кб
Скачать

2.2. Календарний графік

На початку ТП (в перші дні) студенти за узгодженням із керівниками практики складають індивідуальний календарний план робіт і на протязі практики ведуть облік фактичного його виконання. При цьому доцільно враховувати приведений нижче (табл. 1) орієнтовний календарний графік. Етапи 3, 4 доцільно максимально конкретизувати індивідуальними завданнями та роботами з прив’язками їх до термінів виконання. Індивідуальні завдання та роботи повинні бути орієнтовані на підвищення рівня фахової підготовки студентів.

Таблиця 1. Орієнтовний календарний графік проходження практики

№п/п

Вид роботи

Кількість робочих днів

1

Отримання завдання на практику від керівника

1

2

Загальне ознайомлення з базою практики, призначення керівника від бази практики та вивчення вимог внутрішнього розпорядку

1

3

Збір матеріалу для виконання завдань програми практики

5

4

Опрацювання та узагальнення практичного матеріалу

10

5

Оформлення документів практики

2

6

Захист звіту про проходження практики на кафедрі (Звіт представити у вигляді презентації в програмі PowerPoint)

1

Всього:

20

3. Форми та методи контролю

Проведення технологічної практики передбачає поточний та підсумковий контроль виконання окремих розділів і всієї програми практики.

Студенти повинні дотримуватись діючих на підприємстві правил внутрішнього розпорядку, встановленого режиму праці. Контроль часу початку і закінчення робочого дня, правил внутрішнього розпорядку підприємства покладається на керівника практики та відповідні служби бази практики.

Поточний контроль виконання окремих розділів програми практики веде керівник практики від підприємства не рідше, ніж один раз на тиждень. При цьому контролюється збір матеріалів для підсумкового звіту студента за практику. Керівнику практики від кафедри рекомендується контролювати виконання окремих розділів практики не рідше, ніж два рази за час практики.

Підсумковий контроль виконання всієї програми практики проводять керівники практики. Керівник практики від підприємства формує письмовий висновок та дає свою оцінку виконання програми практики, контролює вірність заповнення щоденника і звіту, перевіряє повернення студентом підприємству перепустки, літератури, майна.

Керівник практики від кафедри контролює виконання всієї програми практики, перевіряє наявність та правильність оформлення звітних документів і дає дозвіл на захист студентом звіту та здачу заліку за технологічну практику.

4. Вимоги до звіту

4.1. Структура звіту

Звіт з технологічної практики разом із щоденником практики є підсумковими документами, які засвідчують виконання студентом індивідуального завдання та програми практики.

Загальний обсяг звіту не повинен перевищувати 20–25 аркушів друкованого тексту (без додатків). Кількість та обсяг додатків залежить від конкретної роботи. У пояснювальній записці може не бути жодного додатку, якщо вся інформація описана в основній частині.

Структура звіту така:

  • титульний лист;

  • бланк завдання, підписаний керівником та студентом;

  • зміст із вказаними сторінками;

  • вступ;

  • розділи і підрозділи або пункти основної частини;

  • висновки;

  • список використаної літератури;

  • додатки.

Зміст основних розділів пояснювальної записки

Титульний лист повинен відповідати встановленому взірцю, який можна одержати у керівника.

Бланк завдання видається кожному студенту керівником індивідуально, його підписує керівник та студент у момент одержання, а потім затверджує завідувач кафедри. У бланку завдання формулюються завдання згідно з програмою практики, а також індивідуальні завдання для студента, які він повинен виконати під час проходження практики.

Зміст включає назви всіх розділів і підрозділів або пунктів із вказаними номерами сторінок.

Вступ (3–4 аркуші) містить опис бази практики, характеристику комп’ютерних інформаційних технологій, які використовуються в установі. Тут також формулюється постановка основної задачі технологічної практики.

Основна частина містить опис виконання індивідуальних завдань студента. Структура та обсяг цієї частини цілком залежить від конкретного завдання. Якщо в описі наводяться фрагменти процедур чи програмних кодів, то їх доцільно розміщувати у додатку, а в основному тексті залишити лише опис алгоритмів, об’єктів, властивостей, методів, процедур тощо.

Висновок (1–2 аркуші) включає переваги та недоліки існуючого програмного забезпечення підприємства, а також можливість його удосконалення. Тут також доцільно зазначити можливість практичного застосування рекомендацій.

Список використаної літератури містить перелік джерел, використаних при виконанні завдань практики.

Додатки можуть містити:

  • блок-схеми виконуваних операцій;

  • лістинги процедур;

  • рисунки із зображеннями фрагментів вікон та ін.

В звітах недоцільно переписувати історію бази практики, службові документи про її продукцію та кадровий склад, технічні описи та інструкції, тощо.

Звіт перевіряється і затверджується керівниками від бази практики та кафедри.