Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
plan-konspekt_uroku_33__33__33__33__33.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
128 Кб
Скачать

VI. Самостійна практична робота і поточний інструктаж учителя

Учні виконують зразки швів за інструкційними картками, демонструючи рівень засвоєння теоретичних знань. Форма організації роботи учнів - індивідуальна.

Слово вчителя: «Приступаємо до пошиття наволочки, якщо виникають питання-не соромтесь, запитуйте!»

Поточний інструктаж:

1-й обхід: перевірка організації робочих місць, початку роботи, зокрема правильне заправляння нитки в машину.

2-й обхід: перевірка правильності виконання строчок, дотримання техніки безпеки, полодення рук та ніг при роботі.

3-й обхід: перевірка правильності виконання самоконтролю, ведення проміжного (міжопераційного) контролю.

4-й обхід: перевірка правильності дотримання умов у процесі роботи.

Постійна перевірка виконання учнями техніки безпеки праці і виробничої санітарії; перевірка правильності виконаного завдання, а також встановлення труднощів, які виникають в учнів під час роботи. Спостереження, контроль, надання консультацій, допомоги, слідкування за дотриманням правил техніки безпеки під час виконання технологічних операцій.

VII. Закріплення нового навчального матеріалу

Слово вчителя: «Після виконання практичної роботи я пропоную вам провести волого-теплову обробку вашого виробу. Перед проведенням ВТО, я перевірятиму ваші знання да допомогою лотерейної скриньки з запитаннями. Кожен з вас, по черзі, буде підходити до нашої чарівної скриньки і витягуватиме папірець із запитанням, на яке необхідно відповісти. І тільки після цього ми переходимо до волого-теплової обробки наших виробів. Хто не встиг виготовити і підготовити виріб до ВТО теж приймає участь у лотереї. А діти, які вже справилися із всім завданням не заважайте іншим, допоможіть однокласникам, що не встигають. Отже, починаємо!»

Орієнтовні запитання та відповіді до них:

- які зрізи є у наволочки?(бічні, поперечні)

- яким швом обробляємо бічні зрізи наволочки?(подвійним)

- яким швом обробляємо поперечні зрізи наволочки?(упідгин з закритим зрізом)

- як виконується шов у підгин із закритим зрізом? (край мідгинається на 0,5см, потім на 1см. і прострочується)

- яка ширина бокового шва в готовому вигляді?( 0,7 см.)

- до яких видів швів відносять шов вподгібку із закритим зрізом?( краєвий)

VIII. Заключний інструктаж

Слово вчителя: «Дітки, ми сьогодні гарно попрацювали, однак ви допускали певних помилок, зокрема, не всі і не завджи дотримувались техніки безпеки при роботі зі швейною машинкою.

Запам’ятайте, ми не зав’язуємо вузликів для закріпки строчки, ми робимо кілька стібків, піднімаємо вгору регулятор довжини стібка, робимо таку ж кількість стібків і такі ж за розмірами, опускаємо регулятор, і строчимо по необхідній траєкторії.

Зараз по черзі, кожен з вас підходить до мене зі щоденником і показує виконану роботу (пошиту наволочку). Сьогодні кожен з вас отримає оцінку за свою працю».

Перевіряється практичний рівень вмінь та навичок дітей згідно таблиці «Критерії оцінювання практичної частини роботи» (Додаток Е).

Слово вчителя: «Зараз прошу передайте по класу та розгляньте виконану наволочку Коробки Софії, вона допустила найменшу кількість помилок при пошитті виробу і отримує сьогодні хорошу оцінку.

Діти, ви дуже гарно попрацювали на сьогоднішньому уроці. Я дуже задоволена вашою активністю, старанністю та терпінням. А тепер відкрийте свої щоденники і запишіть домашнє завдання - параграф __ та сторінка__».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]