Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕКЗАМЕНАЦІЙНІ питання Граф..docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
353.25 Кб
Скачать
  1. Технологічна форма як проектна категорія дизайну. Технологічний образ речі.

Технологічна форма - морфологія, втілена в способі промислового виробництва речі-об'єкта дизайну-проектування в результаті художнього осмислення технології. На основі розуміння, що технологічна форма як категорія дизайн - проектування забезпечується рішенням задачі втілення морфологічного образу об'єкту в матеріалі та процесах промислового виготовлення, здійснювати конструктивно - технологічний аналіз дизайн - об'єкту.

Сучасні принципи дизайну — поєднання в цілісній структурі і гармонійній форм і всіх суспільно необхідних якостей об’єкта, що проектується. Основними робочими категоріями дизайнерського проектування є образ, функція, морфологія, технологічна форма, естетична цінність. Здійснення ідеї створення цілісного об’єкта потребує глибокого знання основних законів і тенденцій розвитку економіки, виробництва, споживання, а також розуміння духовних потреб суспільства. Тому дизайн базується на наукових основах моделювання об’єкта, поєднує наукові принципи з художніми в проектному образі і знаходить застосування в інших галузях суспільної діяльності — це так званий соціальний дизайн.

  1. Рекламний друкований виріб як просторово-образна організація матеріалу і його роль у формуванні естетичного смаку громадськості.

Велику частину інформації про продукти чи послуги ми дізнаємося завдяки рекламі. І одним з найбільш ефективних способів донесення інформації до користувача є рекламний друкований виріб. Рекламний друкований виріб-це вид реклами, що публікується на спеціальній друкованій продукції і спрямована вона на зорове запам'ятовування образу товару, послуги або логотипу компанії.

Головна відмінність такої реклами полягає в тому, що вона доступна в будь-який час доби, при необхідності, до неї можна звернутися кілька разів.

Реклама в друкованих виданнях має ряд переваг перед іншими видами: - вона сприяє хорошому сприйняттю і запам'ятовуванню опублікованої інформації; -Достатня кількість часу для ознайомлення зі змістом; -Залучення цільової аудиторії; -Можливість впливати на цільову аудиторію; -Широкий вибір форматів відображення повідомлення. Це може бути коротке оголошення або графічно багата стаття або просто анонс непрямої інформації.

У всякому вигляді друкована реклама - це, для початку, потужна рекламна ідея, яка має в своєму складі як чіткий та інформативний текст, так само ефектне, що привертає увагу споживача візуальне рішення, частіше у вигляді зображення, цим довго зберігаючи в пам'яті споживача образ послуги. Крім того саме даний вид реклами здатний донести до споживача максимум доскональної інформації про товар або ж послуги.

  1. Формат рекламного продукту в умовах різної динаміки пішохідного і транспортного руху.

Зовнішня реклама продукту - це реклама на носіях які розміщуються поза приміщеннями, які розраховані на пішоходів, шоферів, пасажирів. Сьогодні існує досить багато різних форматів зовнішньої реклами Можна виділити наступні формати рекламного продукту: 1) стандартні вуличні щити чи білборди- це спеціально побудовані рекламні щити, розташовані уздовж автомобільних трас, але іноді і в пішохідних зонах. Зазвичай бувають двосторонніми, найбільш популярним є розмір 3х6 м, хоча використовуються і інші. Реклама на щитах - один з найпоширеніших видів реклами. Своєю масштабністю вона дозволяє домогтися впізнаваності рекламованого продукту у великої кількості потенційних покупців.

2) брандмауери - великі рекламні конструкції, розташовані на глухих стінах будинків, вільних від вікон. Площа брандмауерів різна і залежить лише від будівлі, на якому він розміщується.3) конструкції сіті-формату-окремо розташовані конструкції розміром 1,2 х1,8 м. Дані рекламоносії призначені в основному для впливу на пішоходів та пасажирів громадського транспорту. Найчастіше сіті-формат - це всім добре знайома реклама на зупинках. Конструкція, по суті, є світловим коробом. У темний час доби використовується внутрішня підсвітка. 4)транспаранти-розтяжки– відносно недорогий вид рекламного носія для розміщення оголошень про концерти, фестивалі, розпродажі і т. п. Рекламні розтяжки кріпляться до тросах, натягнутих через вулицю.Тому їх зручніше розміщувати на центральних вулицях, так як, по-перше, вони кріпляться до стін будинків, а по-друге, швидкість автомобільних потоків на центральних вулицях нижче, ніж на відкритих трасах.5) Суперсайти великоформатні (15Х5М, 12х5м) окремо стоять конструкції з зовнішнім підсвічуванням. Домінують над іншими рекламними форматами. Розташовуються на основних магістралях. Зазвичай такі конструкції встановлюються на високих опорах і мають трикутну проекцію, що дозволяє розгорнути рекламну поверхню так, щоб поліпшити її огляд з обох сторін.6) дахові установки - ексклюзивна іміджева конструкція на дахах будівель з використанням неону, зовнішнього і внутрішнього підсвічуванням. За своїми розмірами і технічного забезпечення дахові установки можуть бути самими різними - від простого панно або набору букв з електропідсвіткой або без неї до найскладніших комп'ютеризованих установок, передбачають спеціальне сервісний супровід. Переваги подібних конструкцій: великий розмір рекламного зображення, видимість реклами на великій відстані, можливість нестандартних рішень.

Через зазначених вимог зовнішню рекламу можна ефективно використовувати тільки для тих товарів (послуг), які можна представити за допомогою лаконічного зображення і короткого тексту. Нею можна скористатися для підкріплення і доповнення реклами, що розміщується в інших засобах масової інформації, шляхом нагадування про марку товару або назві фірми.