Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ознайомча практика рекомендації.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
114.69 Кб
Скачать

Результати і захист ознайомчої практики

Після закінчення практики керівник практики від базової установи оцінює результати роботи студента за п’ятибальною шкалою і виставляє оцінку у направленні. Базовий рівень підготовки студентів оцінюється (за стобальною шкалою) також на кафедрі з урахуванням вимог виробництва до професійної кваліфікації.

Основні документи про практику (індивідуальний план, щоденник, звіти про роботу, пропозиції і матеріали, підготовлені студентами і прийняті для використання у практичній діяльності бази практики, характеристика на кожного студента) мають бути підписані керівником бази практики і завірені печаткою установи. Документи передаються викладачу, який керує виробничою практикою. Захист практики відбувається на засіданні кафедри, викладач якої був керівником практики.

Критерії оцінювання результатів практики

Результати практики оцінюються відповідно до вимог кредитно-модульної системи та включають в себе:

  • ступінь виконання студентами завдань практики;

  • якість знань, проявлених під час практики та їх відображення у звітній документації;

  • рівень сформованості умінь та навичок практичної роботи студентів як майбутніх фахівців.

За шкалою

ECTS

За шкалою університету

За національною шкалою

A

90 – 100

(відмінно)

5 (відмінно)

B

85 – 89

(дуже добре)

4 (добре)

C

75 – 84

(добре)

D

70 – 74

(задовільно)

3 (задовільно)

E

60 – 69

(достатньо)

FX

35 – 59

(незадовільно – з можливістю повторного складання)

2 (незадовільно)

F

1 – 34

(незадовільно – з обов’язковим повторним курсом)

Студент допускається до складання диференційованого заліку з навчальної практики у разі виконання програми практики в повному обсязі.

Зміст критеріїв оцінювання результатів навчальної практики:

Оцінка «відмінно» - всі завдання практики виконано в повному обсязі, виявлено вміння студента творчо застосовувати отримані з фахових предметів знання, пов’язані з особливостями професійної діяльності. Студент сумлінно виконував всі завдання керівників практики, навички етичної поведінки соціолога, що відображено у звіті. Звіт подано у встановлений термін, він містить всі структурні елементи. У щоденнику студента-практиканта зафіксовано зміст роботи протягом усього періоду проходження практики, є характеристика, підписи керівника від бази практики та університету, завірені печаткою. Характеристика-відгук позитивна, оцінка керівника за практику від установи – бази практики – «відмінно».

Оцінка «дуже добре» - завдання виконані правильно, але недостатньо повно. Звіт подано у встановлений термін, містить всі структурні елементи, але є незначні невідповідності. У щоденнику студента-практиканта зафіксовано зміст роботи протягом усього періоду проходження практики, є характеристика, підписи керівника від бази та університету завірені печаткою. Характеристика-відгук позитивна, оцінка керівника за практику від бази – «добре».

Оцінка «добре» - завдання практики виконано, але неповно, в ході виконання завдань, була допущена певна кількість не дуже грубих помилок. Звіт подано у встановлений термін, який містить всі структурні елементи, але є певні невідповідності. У щоденнику студента-практиканта зафіксовано зміст роботи протягом усього періоду проходження практики, є характеристика, підписи керівника від бази та університету завірені печаткою. Характеристика-відгук позитивна, оцінка керівника за практику від бази – «добре».

Оцінка «задовільно» - завдання практики виконано в неповному обсязі, в ході виконання завдань допускалися помилки. Звітна документація недооформлена або оформлена з помилками. Щоденник не вірно оформлено. У характеристиці-відгуку оцінка керівника за практику від бази – «задовільно».

Оцінка «достатньо» - завдання виконано з помилками. Виконано не всі завдання, але значна їх частина, або були допущені неточності. Документація оформлена неповно, з помилками. Щоденник недоооформлено. У характеристиці-відгуку оцінка керівника за практику від бази – «задовільно».

Оцінка «незадовільно» - більшість завдань не виконані. Виявлені проблеми встановлення контакту, не сформовані вміння проводити відповідні види соціологічної діяльності. Звітна документація оформлена з помилками. Відсутній щоденник, характеристика-відгук.

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Буданцев Ю. П. Программа и этапы эмпирического социологического исследования Учеб. пособие // Социология.- М.: Знание, 1995. - С. 218–286.

2. Городяненко В. Г. Социологический практикум: Учеб.-метод. пособие. - К.: Академия, 1999.

3. Горшков М. К., Шереги Ф. Э. Примерная программа социологического исследования производственной дисциплины на предприятии // Как провести социологическое исследование. — М.: Политиздат, 1985. — С. 142–150.

4. Гречихин В. Л. Лекции по методике и технике социологических исследований. — М.: Изд-во МГУ, 1988.

5. Здравомыслов А. Г. Методология и процедура социологических исследований — М.: Мысль, 1969.

6. Куракіна В. Фокусовані групові інтерв’ю як метод збирання соціологічної інформації // Філософ. і соціол. думка. — 1993. — № 2. — С. 151–156.

7. Паніна Н. В. Технологія соціологічного дослідження: Курс лекцій. — К.: Наук. думка, 1996.

8. Рабочая книга социолога. — М.: Наука, 1983.

9. Соціологія: Короткий енцикл. словник / За ред. В. І. Воловича. — К.: Укр. центр, духовної культури, 1998.

10. Соціологія. Посіб. для студ. вищ. навч. закл. / За ред. В. Г. Городяненка. — К.: Академія, 1999.

11. Ядов В. А. Социологическое исследование: Методология, программа, методы. — Самара: Изд-во Самарск. ун-та, 1995.

12. Ядов В. А. Стратегия и методы качественного анализа данных // Социология. - 1991. - № 1. - С. 14–31.

13. Ядов В. А. Стратегия социологического исследования. Описание, объяснение, понимание социальной реальности. -М.: Добросвет; Книжный дом; Университет, 1998.— 596 с.

ДОДАТКИ

Додаток А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]