Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ознайомча практика рекомендації.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
114.69 Кб
Скачать

Зміст практики

Тривалість ознайомчої практики два тижні (108 год.), з яких 54 години практиканти працюють безпосередньо на базах практики, а решту - над обробленням отриманої інформації та оформленням звіту.

Навчальна практика студентів регламентується відповідними документами ЧДУ імені Петра Могили і передбачає три етапи:

1. Підготовчий етап

На цьому етапі викладачі кафедри соціології розробляють програму ознайомчої практики. Протягом семестру, що передує практиці, студенти ознайомлюються з програмою; на її основі розробляють індивідуальні плани роботи, з урахуванням специфіки установи - бази практики. Керівник практики перевіряє і коригує плани згідно з функціональними обов’язками соціолога.

За тиждень до початку практики кафедра соціології організовує установчу конференцію, де визначаються мета, завдання, які повинен реалізувати практикант, і студенти закріплюються за керівниками-викладачами (методистами), які керуватимуть практикою.

2. Основний етап

Робочий день практиканта триває 5 годин. Кожен студент працює за індивідуальним планом. З огляду на зазначені вимоги, індивідуальний план студента-практиканта повинен бути спрямований на формування необхідних соціологу практичних вмінь і навичок. Практика починається з ознайомлення з закладом, керівником, організацією практичної діяльності соціолога. Студент-практикант аналізує роботу установи, організації - бази практики, бере участь в польовому етапі соціологічного дослідження, проводить збір і первинну обробку соціальної інформації. Практикант веде щоденник навчальної практики, а також вивчає відповідні матеріали.

3. Заключний етап

На цьому етапі студент-практикант узагальнює отримані результати i складає звіт про проходження практики, який виноситься на захист, формулює власні пропозиції щодо вдосконалення практики.

Оформлення результатів практики

Після проходження практики студент подає керівнику для перевірки необхідну документацію:

1) характеристика на студента-практиканта;

2) щоденник проходження практики;

3) звіт про виконання програми та індивідуального плану практики.

Характеристика на студента-практиканта з аналізом виконаних видів роботи складається керівником від бази практики, завіряється печаткою установи – бази практики (див.: Додаток А)

Щоденник є обов’язковою компонентою практичної роботи студента. В ньому практикант фіксує виконану роботу та отриману під час практики інформацію (див.: Додаток В)

Звіт про проходження практики на аркушах формату А4 повинен містити конкретний опис виконаної студентом роботи, відомості про виконання усіх розділів програми практики та індивідуального завдання, висновки і пропозиції, список використаної літератури. Текст звіту може містити відповідні розрахунки, пояснення, таблиці, схеми, діаграми тощо (див.: Додаток С). До звіту додається зразок анкети, з якою працював студент під час проходження практики.

Складений студентом звіт повинен мати наскрізну нумерацію сторінок. Аркуші повинні бути зшиті. Перевіряє і затверджує звіт керівник практики як від базового підприємства, так і від кафедри соціології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]