Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Агротехніка вирощування тюльпанів.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
954.37 Кб
Скачать

Висновки

Я скраве забарвлення, стрункі форми та легкість культивування зробили тюльпан одним із самих улюблених садових квітів. В плані озеленення садів та парків тюльпан є універсальною рослиною, сфера його використання дуже широка: їх висаджують в квітниках та на бордюрах, під деревами і на альпійських гірках, оформлюють ними балкони та саджають в вазонах на вулицях. Велика різноманітність сучасних сортів може задовільнити всі смаки квітникаря. Існує серед видів та сортів такі тюльпани, які ідеально підходять для висаджування в квіткових бордюрах та на альпійських гірках, а існують такі, що буду прекрасно виглядати на фоні високорістних багаторічників або декоративних кущів. Різноманітність сортів тюльпана за часом цвітіння дозволяє підібрати сорта, які будуть радувати Вас вже з середини квітня і до початку червня.

Лише деякі декоративні рослини можуть суперничати з тюльпанами по різноманітності форми квітки. Звичайно тюльпани висаджують на клумбах, в квітниках, на бордюрах або під деревами, на газоні. Перед посадкою варто визначити для себе:чи будуть квіти висаджуватися кожного року, чи залишаться на одном місці на декілька років.

Головне, що потрібно враховувати при комбінуванні рослин в квітнику – потреба їх до умов росту (освітлення, структурному грунту, ступеню її зволоження) повинні бути однаковими. Для досягнення максимального єфекту потрібно висаджувати абсолютно здорові, великі цибулини («Єкстра» або 1-го розбору)декоративного эффекта в цветник высаживают абсолютно здоровые, крупные луковицы (“экстра” или 1-го разбора).

Література Література

  1. Бочанцева З.П. Тюльпани. Морфологія, цитологія і біологія.- Ташкент: Вид-во Акад. наук УзССР, 1962.-408с.

  2. Зайцева О.Н. Былов В.М. Методичні указания «Технологія вирощування цибулин тюльпанів для выгонки».- М.:Агропромиздат, 1986.-56с.

  3. Золотаревский А.А. Дослідження технологічного процесу сортування цибулин квіткових культур:Автореф. діс. на соиск. учений. ступеня канд. техн. наук. -М., 1978.-16с.

  4. Методичні рекомендації у системі заходів за захистом тюльпанів від шкідників та збудників хвороб. Утв. 1 сент. 1976 р.- Київ: Укр. досвідчена станція квіткових рослин, 1976.-20с

  5. Тюльпани. Найкращі сорта. (Альбом).- М.:Колос, 1965.-128с.

  6. журнал "Цветоводство" - 2003 г. - №1

  7. Н.Малова "Тюльпаны" - М.: ОЛМА-ПРЕСС, 2001. - 96с. Материалы IBC "Выгонка луковичных: болезни и меры борьбы" // "Цветоводство" - 2003 г. - №1,2

  8. Лях. В. Почвы и удобрения для тюльпанов. // Цветоводство. — сентябрь/октябрь 2007, № 5, — с. 22-23.

  9. Попов Ю.В. Охорона праці зеленому будівництві: Учеб. для техникумов.-2-е вид., перераб. і доп.-М.:Стройиздат,1989.-199с.

  10. ГОСТ 12.1.005-88 Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітрю робочої зони.- М.: Вид-во стандартів, 1988-75с

53