Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стрельникова.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
141.31 Кб
Скачать

Висновки

В даній курсовій роботі були розкриті особливості морального виховання, його принципи та закономірності, реалізація його шляхом в використання методу організації діяльності і формування досвіду поведінки та втілення теоретичних положень у конкретному виховному заході.

У системі роботи навчально-виховних закладів, які здійснюють програмне завдання - всебічний, гармонійний розвиток особи, важливе місце належить саме моральному вихованню. Усвідомлення моральних норм суспільства і створення моральних переконань, ідеалів і звичок поведінки стимулюють громадську і творчу активність людини, визначають мотиви її діяльності, тим самим впливають і на суспільний розвиток.

У формуванні позитивного досвіду поведінки осо­бистості, її переконань, ставлень до навколишньої дійсно­сті вирішальну роль відіграє діяльність. У зв'язку з цим організація діяльності учнів розглядається у педагогіці як серцевина виховного процесу.

Розроблений захід допомагає відкрити навколишній світ, пізнавати людей. Розвинути прагнення до самовдосконалення, переконання. що від наших дій залежить доля не тільки кожного з нас, а й цілої країни. Показати, що вибір моральних орієнтирів визначає прагнення і вчинки людей. Виховати любов до рідного краю, його народу, утвердити в молоді принципи високої моралі.

Список використаної літератури

1.Безпалько В.П. Слагаемые педагогической технологи.―1989

2.Бех І.Д. Виховання особистості:У 2 кн..―К.:Либідь,2003.―Бібліогр.: с.338-340.Кн. 2: Особистісно орієнтований підхід: науково практичні.-344с.

3.Бітаєв В.А. Естетичне виховання і гуманізація особи. ―К.:ДАКККіМ,2003.―232с.льний

4.Виховання національно свідомої особистості (методичні рекомендації): Метод. Посібник/ Національний педагогічний ун-т ім. М.П.Драгоманова;Глухівський держ. Педагогічний ін-т ім. С.М. Сергеева-Ценського/Д.О.Тхоржевский (ред..). ― Глухів,2001.―144с.

5.Вишневський О. Сучасне українське виховання:Пед. нариси. ― Львів: Львівський обл. Наук. - метод. ін-т освіти,1996.―238с.

6.Галузяк В.М.,Сметанський М.І., Шахов В.І.Педагогіка: Навч. Посібник для студ. вищих пед.. навч. закл..― Вінниця: ДП «Державна картографічна фабрика»,2006.―313с.

7.Гапон Ю.А. соціально-педагогічні основи процесу виховання особистості/ АПН; Інститут проблем виховання. Лабораторія педагогічної соціології. ― Запоріжжя,1998.―218с.

8.Гіптерс З.В. Художня самодіяльна творчість студентів як засіб естетичного виховання майбутніх спеціалістів: Метод. посібник/ Інститут педагогіки і психології професійної освіти АПН України; Львівський науково-практичний центр. ―Л.:Каменяр, 1998.―144с.