Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
коньіяк таврія.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
192.36 Кб
Скачать
  1. Імідж бренду

Бренд розділяється на декілька рівнів, кожний з яких є центром для наступного шару. (Розроблено Агентством J. Walter Thompson система під назвою Thompson Total Branding.)

Коньячний бренд є унікальною композицією трьох складових:

  • чутливих, або фізичних відчуттів (як бренд виглядає, пахне, смак),

  • раціональних (компоненти, технологія виробництва, нагороди),

  • емоційних (які цінности в собі несе бренд, яка його ідеологія, які емоції викликає).

Особливостями, що відрізняють дану модель є наявність продукту та цільового споживача. Показує, що індивідуальність формується саме у свідомості споживача.

Як недолік такого підходу до формування бренду можна зазначити занадто великі узагальнення. Не розглядаються детально види цінностей, які можуть бути закладені у позиціювання та складові індивідуальності.

Орієнтація на прямі відносини між брендом та споживачем, де взаємодія відбувається на рівні двох особистостей, що є актуальним на ринку товарів масового споживання.

Такий підхід має місце для формування теоретичного уявлення про бренди, але в практичному плані потребує більш чітких визначень та процедур.

  1. Сформувати концепцію позиціонування

Для того, щоб новий бренд був успішний він повинен відрізнятись від конкурентив в кращий бік. Він повинен перевершувати продукцію конкурентів по декільком особливим показникам, що представляють реальну цінність для споживача. Тобто необхідно мати власну «зону переваги», яку люди бачать, знають, розуміють і на яку реагують.

У випадку з коньячним брендом це – якість, постійна ритмічність виробництва, власна сировинна база, сучасний рівень виробництва, велика кількість нагород, особлива ідеологія бренду.

  1. В умовах конкуренції позиціонування має бути більш гострішим, щоб допомогти відрізнити одну пропозицію від іншої і забезпечити найбільшу наближеність різних пропозицій до цільових і специфічних ринкових сегменті.

  2. Позиціонування здійснюється в свідомості споживачів. Позиціонування - це те, що споживач думає про компанію, продукцію або послугу, це викликано комбінаціями реальних характеристик (відчутні особливості товару, його ціна, канали розподілу) і іміджу (справлене враження від реклами, стимулювання, корпоративної упаковки).

  3. Позиціонування базується на отримуваній вигоді. Сильні позиції обертають особливості компанії або товару в переваги для цільових споживачів. Ефективні позиції не тільки виражають чіткий імідж, але також пропонують споживачам явні причини (вигоди) покупки товарів саме у даної компанії.

Грамотне певне позиціонування, наряду з емоційною складовою, є основа для успішного існування бренду, є вагомий аргумент для споживача, змученого складним вибором серед однотипних товарів, що не володіють  виразними відмінностями. Позиціонування це аргумент, який в змозі не просто підштовхнути споживача до покупки, але і допоможе йому відчути стан задоволеності від споживання.

  1. Конкурентоспроможна модель брендингу

Cтавлення представників цільової аудиторії до товарів виробника. Наступний спектр завдань, які необхідно вирішити для найбільш ефективного брендингу, полягає у виявленні ставлення споживачів до наявного іміджу бренду і впізнаваності серед цільової аудиторії. Успішна реалізація цих завдань дозволить оптимізувати стратегію позиціонування бренду на ринку. Тут необхідно орієнтуватися на такі аспекти, як:

  • відмінні атрибути бренду,

  • сприйняття бренду споживачами в конкурентному середовищі,

  • конкуретні переваги бренду,

  • впізнаваність бренду споживачами в конкурентному середовищі,

  • ступінь довіри споживачів до бренду,

  • рівень лояльності до бренду.

Важливе місце в брендингу посідає айдентика, у випадку коньячної продукції це упаковка. Коробка, пляшка та етикетка повинні бути стильні, мати хороший европейський дизайн

  • Наявність коркової пробки;

  • Наявність інформаційно насиченої етикетки;

  • Розробка оригінальної пляшки;

  • Інформація про винагороди(зірочки,медалі).