Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Рыбас(5).doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
14.42 Mб
Скачать

Охорона праці

При створенні художнього жіночого образу при виконанні видовищної зачіски на довгому волоссі на підставі історичної епохи Рококо «Сальвадор да Лі», приміщення не повинне розташовуватись без окремого входу. Велика увага приділяється оформленню інтер'єру та вітрині приміщення, робочі зали повинні бути обладнані повним комплектом необхідного устаткування, інструментів і пристроїв.

Інструменти та пристосування повинні бути чистими, що вимагає санітарно - гігієнічна та етична норми. Дезінфікувати інструменти можна за допомогою ультрафіолетової стерилізації, кварцові стерилізатори та стерилізатори підвищеного тиску. Які повинні бути сертифіковані в Україні і дозволені в використанні відповідними органами.

Електроапаратура й електроінструменти повинні перевірятися шляхом зовнішнього огляду; звертається увага на справність заземлення й ізоляції проводів, наявність оголених струмоведучих частин.

Категорично забороняється зберігати швидко займисті і палаючі речовини в безпосередній близькості від нагрівальних приладів.

При роботі з гарячою водою обов'язково стежити за її температурою.

Вчасно робити дезінфекцію інструмента.

Для того щоб інструменти не стали джерелом зараження, їхній необхідно періодично знезаражувати. Існує два види знезаражування: стерилізація і дезінфекція.

Стерилізація - це найефективніший спосіб знищення бактерій за допомогою високої температури. Для цього використовують бокс який щільно закривається - автоклав.

Дезінфекція - це знищення бактерій за допомогою спеціальних розчинів - дезінфектантів. Одні з них мають тільки бактерицидні властивості (знищують бактерії), інші - фунгіцидними (знищують грибки), треті - володіють обома якостями.

При порізах застосовувати кровоспинні речовини.

При фарбуванні волосся й інших робіт з хімічним складом обов'язково користатися гумовими рукавичками.

Кожна перукарня повинна бути обов'язково обладнана вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник на кожні 100 м2 площі, але не менш одного на перукарню.

Перукарня повинна бути оснащена водопроводом, каналізацією, опаленням, вентиляцією, електропостачанням. Вентиляційна система салону повинна в робочій зоні повітря перевищувати вище ніж 3 градуси.

Електроустаткування, електроапарати й електроінструменти повинні бути в справному стані.

Проводи чи кабелі до переносних електроінструментів і електроапаратів не повинні торкатися вологих і гарячих поверхонь.

При виявленні яких-небудь несправностей у електроапаратах чи електроінструментах робота з ними повинна бути припинена.

Забороняється робити ремонт електроустаткування, переносної електроапаратури й електроінструмента під напругою.

У кожній перукарні повинні бути аптечка й інструкція з надання першої допомоги потерпілим.

Електроапаратура й електроінструменти повинні:

- швидко включатися і відключатися від електромережі;

- бути безпечними в роботі;

- напруга електроапаратури й електроінструмента повинне бути не вище 220В.

Обладнання приміщення включає приладдя і апарати, спеціальні меблі, препарати та косметику допоміжні прибори та інструменти, сучасні технології обладнання салону краси також включає санітарні норми і правила обладнань приміщень.

Спеціальні обладнання, вимоги до обслуговування і аксесуари, вимоги особливої гігієни працівників салонів та виконання норм і правил. Наявність санітарних книжок у працівників (медичний огляд раз на півроку, рентген раз на рік і інструктаж). Проведення інструктажу по виконанню санітарних норм і правил, правил пожежної безпеки. Працюючи в салоні або перукарні потрібно дотримуватися правил пожежної безпеки. По-перше, необхідно знати правила користування електрообладнанням, вміти правильно поводитися у разі небезпечних випадків. По-друге, електрообладнання повинно бути у справному стані, обов'язково має бути заземлення. По-третє, майстри зобов'язані знати та виконувати правила пожежної безпеки. Майстер повинен слідкувати за безпекою самого клієнта, якого обслуговує.

Дотримуючись усіх цих вимог, автор зміг створити художній жіночий образ при виконанні видовищної зачіски на довгому волоссі на підставі історичної епохи Рококо «Сальвадор Далі» без фатальних наслідок і ризику на життя навколишніх і себе та виконати зачіску на високому рівні.

ДОДАТКИ

Додаток А – Зачіска з бутафорськими виробами

Додаток Б – Постижерна ваза в зачісці

Додаток В – Постижерна хвилі в зачісці

Додаток Г – Постижерні годинникові механізми

Додаток Д – Фото в повний зріст моделі

Додаток Е – Заключний облік зачіски

Додаток Э – Ескіз макіяжу

Додаток Ж – Заключний облік нігтів

ВИСНОВКИ

Тема дипломного проекту є створення художнього жіночого образу при виконанні видовищної зачіски на довгому волоссі на підставі історичної епохи Рококо.

У дипломному проекті було розглянуто:

Історична епоха Рококо – це складні лінії, візерунки, відмова від прямих ліній, квіткові гірлянди із завитками. Рококо визнаний, як головний стиль у розвитку Європейського мистецтва.

Різні зачіски даних стилів: авангардний і класичний. З’ясувалось, що зачіска «Сальвадор Далі» більш авангардного стилю і також присутній класичний стиль.

Враховано: лінії зачіски: конструктивні, конструктивно-декоративні, лінії форми: вертикальні, горизонтальні, зігнуті, діагональні, форма — трикутна, як в анфас так і в профіль, маса — важка, фактура волосся — пряме, еластичне, тонке, фарбоване тон у тон, силует — напівприлеглий, колір — темно русявий, баланс – повна асиметрія та нюанс у кольорі.

Підібрана і розглянута модель у якої овальний тип обличчя, високий лоб і довга шия, ідеальні пропорції фігури 90*58*90, зріст 172 см. За фактурою та кольором: тонке, рідке, еластичне, пряме, темно русявий колір волосся.

Розроблення постижерного виробу: ваза, хвиля, годинниковий механізм та валик, який доповнює художній жіночий образ при виконанні видовищної зачіски на довгому волоссі на підставі історичної епохи Рококо.

Розглядання і застосовування таких інструментів та засобів, як філіруванні та прямі ножиці, розчіски планка та хвостик, професійний фен, двостороння щітка для укладання, шпильки великі і маленькі, невидимки, гребінець-вилочка для начосу, резинки з металевими гачками на кінцях, кониколон, пінопласт, картон, сітка, мисочка для фарбування, щітка з пластмасовим хвостиком, поліетиленовий пеньюар та поліетиленовий халат, пластмасові затискачі і захисні рукавиці, кисті для тіней, кисті для пудри і рум’яню, кисть для тону, ватяні тампони, тонка дерев'яна пилочка, пилка для нігтів, ванна з теплою мильною водою, м'який рушник. Також накладні нігті, стрази і акрилові фарби.

Застосовання таких парфумерно-косметичних матеріалів, як: піна для волосся Wellaflex, лак для укладання Леда екстра сильної фіксації, блискучий лак «Радуга Orkide Ultra» золотавого кольору, клей БФ-6, вишуканий косметичний набір «Ruby Rose», тональна основа «Urban Shield Foundation».

Пофарбовання тон у тон фарбою Palette Deluxe 6/0 з 3% окіслювачем і оброблено маскою для блиску і живлення волосся, яке додало зачісці здоровий вигляд і блиск.

Виконання зачіски з урахуванням вихідних даних моделі і з елементами історичної зачіски епохи Рококо.

Придання повного образу автором був виконаний макіяж який доповнюється стразами і штучними віями.

Проведення розрахунку вартості та прибутку шістьох послуг: зачісці, манікюру, макіяжу, фарбуванню, постижерному виробу, стрижці.

Таким чином, костюм, макіяж та зачіска поєднується між собою та створюють єдиний образ.