Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Рыбас(5).doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
14.42 Mб
Скачать

3.3 Технологія фарбування волосся

Для створення художнього жіночого образу при виконанні видовищної зачіски на довгому волоссі на підставі історичної епохи Рококо, волосся моделі потрібно пофарбувати тон у тон фарбою фірми «МATRIX» SoColor.beauty — стійка крем-фарба для волосся, відтінок – 6/0, для надання волоссю ще більш насиченого кольору

Привабливий образ можна змоделювати не тільки за допомогою форми та об'єму. Правильно дібрані колір і відтінок також підкреслять привабливість людини та виправлять недоліки. Природні кольори шкіри, очей і волосся належать до однієї кольорової шкали і зафарбовуються од­ними і тими ж пігментами. Тому не завжди кольори, що подобаються жінці, збігаються з тими, які найбільше їй пасують.

Для фарбування волосся моделі тон в тон використовувався барвник другої групи – це фарби, дія яких основана на тому, що вони вступають у хімічну реакцію з кератином волосся за допомогою окислювача і таким чином зміняє його колір. Для фарбування волосся використовувався фарбник фірми «МATRIX» SoColor.beauty — стійка крем-фарба для волосся, відтінок – 6/0 з натуральним захистом і містить захисний комплекс. Крем-фарба змішується 1:1 з 3% окислювачем:

Ця група фарбника обрана тому, що саме він надає волоссю саме той колір, який необхідний для використання у зачісці, що надає їй гарний вигляд. Виконуються підготовчі роботи перед фарбуванням, кладеться на плечі одноразовий пеньюар, щоб захистити одяг від потрапляння на нього фарби. Крем-фарба наноситься на сухе волосся за допомогою пензлика

Розпочинаємо з тім’яної зони. Волосся розділяються на окремі однакові прядки за допомогою гребінця. Наноситься фарбуюча суміш на все волосся, починаючи від коренів, а потім на всю довжину волосся. Використовується весь об’єм приготованої суміші. Час впливу для отримання інтенсивного результату триває 40 хвилин. Після закінчення часу впливу, фарбуюча маса змивається з невеликою кількістю теплої води. Масажується шкіра голови, потім ретельно промийте волосся до прозорої води. Після того як барвник був змитий з волосся наступним кроком є нанесення бальзаму на всю довжину волосся з часом витримки 5 хвилин. Наступним кроком є змивання бальзаму теплою водою. Завершуюючим етапом є сушіння волосся.

Через деякий час на обраної моделі, перед стрижкою та зачіскою, робимо маску для блиску і живлення волосся.

Будуть потрібні такі речовини, як:

  • масло сасанкви – 10 мил.;

  • ефірне масло іланг-іланг – з каплі;

  • ефірне масло лимона – 3 каплі;

  • ефірне масло розморена – 3 каплі.

Так, як у обраної моделі третя довжина волосся, то збільшуємо у три рази дозировку цієї речовини.

Змішуємо усі компоненти, ретельно втираємо у шкіру голови, залишки розподіляємо по довжині волосся. Обмотуємо харчовою плівкою, з верху рушником. Залишаємо цю маску для волосся на 30-60 хвилин, потім змиваємо теплою водою.

Після маски обов’язково волосся миється.

Отже при створенні художнього жіночого образу при виконанні видовищної зачіски на довгому волоссі на підставі історичної епохи Рококо, волосся моделі було пофарбоване тон у тон фарбою фірми «МATRIX» SoColor.beauty — стійка крем-фарба для волосся, відтінок – 6/0 з 3% окислювачем і оброблено маскою для блиску і живлення волосся, яке додало зачісці здоровий вигляд і блиск.