Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота №4.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
90.83 Кб
Скачать
  1. Визначення ступеню позитивного впливу суб’єкта мв (к11).

Позитивний вплив характеризує здатність суб’єкта використовувати свій авторитет і вагу на міжнародній арені для максимально ефективного досягнення своєї мети. Коефіцієнт позитивних впливів (К11) - величина, що характеризує спроможність суб'єкта досягати поставлених цілей при їхній позитивності для суб'єкта зміною його стану і стану об'єктів у визначеному достатньо широкому інтервалі часу спілкування суб'єкта (історичний досвід).

Субєкти

К11

Ірак та Іран

0,7

Країни ЄС

0,8

США

1

Росія

1

Китай

0,8

  1. Визначення престижу суб’єкта мв (к10).

Під політичним престижем розуміється ступень передбачуваності поведінки суб’єкта на міжнародній арені, політичний стереотип поведінки суб’єкта серед учасників міжнародного середовища. Коефіцієнт престижу (К10) - величина, що характеризує можливість суб'єкта МВ використовувати свій позитивний вплив (потенційне) у даному міжнародному середовищі, нематеріальний вплив (дія або бездіяльність) суб'єкта з метою реалізації поставлених завдань.

Субєкти

К10

Ірак та Іран

0,5

Країни ЄС

1

США

1

Росія

1

Китай

1

  1. Визначення міжнародного авторитету суб’єкта (к12).

Міжнародний авторитет суб’єкта – його властивість, яка пов’язана із сумою його позитивного впливу на інших суб’єктів міжнародного середовища. Міжнародний авторитет розраховується за формулою К12 = К10 + К11. Коефіцієнт авторитету (К12) - величина, що визначається як певна інтегративна властивість суб'єкта, пов'язана із сумою його позитивних впливів на інших суб'єктів і його політичний престиж стосовно оточення, на який він впливає. Коефіцієнт пов'язаний не з ефективністю дії, а зі сприйняттям цієї дії іншими.

Субъекты

К10

К11

К12

Иран

0,5

0,7

1,2

страны ЕС

1

0,8

1,8

США

1

1

2

Россия

1

1

2

Китай

1

0,8

1,8

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]