Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота №2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
37.02 Кб
Скачать

Заблоцький Костянтин 1 МП, 1 група.

Тема : МАГАТЕ.

1.Встановлення Просторово-Часового Континууму (пчк).

  1. Просторові рамки

У глобальному масштабі збільшення ядерного потенціалу є проблемою всього людства, тому просторові рамки даних відносин будуть поширюватися на всі без винятку держави, визнані і невизнані, на суспільство в цілому. Ядерна зброя є суттєвим фактором, який впливає на всю систему міжнародних відносин. З появою ядерної зброї «кінець світу» став цілком реальним. В арсеналах ядерних держав перебуває понад 50 000 ядерних і термоядерних боєприпасів загальною потужністю більше 13 000 Мт, що приблизно в мільйон разів перевищує потужність ядерної бомби, що знищила Хіросіму. При глобальному ядерному конфлікті, цивілізація загине не тільки від безпосереднього впливу радіації, але і через її екологічні і кліматичні наслідкі.

  1. Часові рамки

Часові рамки початку ядерних розробок. У 1896 році французький хімік Антуан Анрі Беккерель відкриває радіоактивність урану. У 1938 р. Отто Ган, Фріц Штрассман і Ліза Мейтнер відкривають розщеплення ядра урану при поглинанні їм нейтронів. З цього і починається розробка ядерної зброї. У червні 1942 р. Фермі і Г.Андерсоном в ході дослідів було отримано коефіцієнт розмноження нейтронів більше одиниці, що відкрило шлях до створення ядерного реактора. В кінці 1939 року за вказівкою Рузвельта при міністерстві оборони США був створений «Урановий комітет», з якого в 1942 році народився «Манхеттенський проект», а потім і дві ядерні бомби, що впали в 1945 р. на Хіросіму і Нагасакі: «Малюк» і «Товстун» 2 грудня 1942 р. в США запрацював перший у світі ядерний реактор, здійснено першу самопідтримується ланцюгова ядерна реакція. Поступові проблеми у контролі за використанням ядерної зброї призвели до створення МАГАТЕ . Сама організація МАГАТЕ починає діяти з 29 липня 1957 року. Статут МАГАТЕ) ухвалили 26 жовтня 1956 року на міжнародній конференції, яку проводили в штаб-квартирі ООН і 14 листопада 1957 року Генеральна Асамблея ухвалила угоду щодо відносин між МАГАТЕ і ООН. Агенство діє і по наш час.

2.Вірогідні суб’єкти взаємодії міжнародних інтересів.

Можна виділити головних суб'єктів взаємодії міжнародних інтересів: США, країни Європейського Союзу, Росія, Китай, Ізраїль, Індія, Пакистан тощо. Пропоную більш детально прокласифікувати реальних і можливих суб'єктів міжнародних інтересів у світі. Серед держав можна провести певну класифікацію за принципом їх готовності до освоєння військових можливостей атома, і відповідно, засобів доставки ядерних боєзарядів. Ми можемо виділити три умовні групи держав.

  1. Ядерні Держави(офіційно мають ядерну зброю):

США, Росія, Англія, Франція, Китай, Індія, Пакистан та КНДР.

  1. Порогові ядерні держави( держави, які найближчим часом можуть набути статусу ядерних) :

Іран. На сьогоднішній день Іран володіє усіма циклами створення ядерної зброї, навіть технологією зі збагачення урану, процедуру якого рішуче відмовляється припинити, не дивлячись на резолюції, СБ ООН забороняють Тегерану здійснювати цю процедуру. Це питання є досить напруженим зараз. І від рішення у цьому питанні залежить майбутній розвиток людства. Бо у разі початку військових дій( а це на мою думку може почати США, як це було з Іраком, то можливим є розвиток ядерної війни). Іран можна вважати головним чинником дестабілізації в регіоні, який, похитнувши регіональний баланс сил, може призвести до «ефекту доміно» значного масштабу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]