Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота №2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
37.02 Кб
Скачать
  1. Держави, які до останнього часу вважалися розробниками лише неядерних видів змз, зокрема, хімічну та біологічну зброю :

До цих країн можна віднести Алжир, Єгипет, Сирію, Лівію. Однак, серед цих країн також існує певна диференціація. Зокрема такі країни, як Єгипет, Сирія, Лівія та Алжир мають певні досягнення у сфері ядерних технологій, оскільки мають мирну ядерну енергію з певними дослідницькими центрами.

3.Вірогідні об’єкти міжнародних інтересів.

У даних відносинах безпосередньо ядерназброя є об'єктом інтересів багатьох держав, які хочуть встановити певний контроль і таким чином впливати на світовуполітику, яка буде проводитися в їх інтересах. У наш час співпраця в галузі ядерної енергетики має виключно мирне спрямування, тобто країни світу визнали,що ядерна енергія може дати набагато більше, якщо її застосовувати для створення,а не для руйнування. МАГАТЕ встановлює стандарти ядерної безпеки і захисту довкілля, надає країнам-членам технічну допомогу, а також заохочує обмін науковою і технічною інформацією щодо ядерної енергії.На даний час МАГАТЕ здійснює активну діяльність для розширення дії Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, здійснює активні заклики до Індії, Пакистану, Ізраїлю та Північної Кореї про приєднання до Договору. Базуючись на подіях теперішнього, можна з впевненістю сказати,що дана організація буде активно розвиватись з метою збереження миру і безпеки у світі. Хоча багато країн на даний час вже приєднались до ДНЯЗ, але існують і ті, які не бажають позбавлятись своєї ядерної могутності. Але я вважаю,що в майбутньому, все-таки, відбудеться співпраця країн задля спільного збереження цілісності планети і МАГАТЕ відіграватиме дуже важливу роль для контролю за процесом розробки нових ядерних технологій,що будуть працювати на благо суспільства.

4. Сфери міжнародних інтересів суб’єктів.

Сферою інтересів існування МАГАТЕ можна вважати одну : збереження миру і нерозповсюдження ядерної зброї. Цей інтерес сповідують усі держави-члени організації. Бо використавши ядерну зброю у не мирних, тобто військових цілях, а її кількість на даний час вражаюча, вже не буде місця на землі для будь-якого роду відносин.

5. Об’єктні сфери інтересів, що взаємодіють.

Об'єктна сфера - це комплекс об'єктів, на які спрямовані міжнародні інтереси взаємодіючих і невзаємодіючих держав в даному МВ щодо суб'єктів, які пов'язані з головним об'єктом цієї сфери.

Головні суб’єкти даного міжнародного відношення є:

• 151 країн-член МАГАТЕ

Головними інтересами цих суб'єктів є:

• Сприяння міжнародній співпраці у збереженні ядерної безпеки;

• Приєднання як можна більше країн до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї;

• Використання ядерних ресурсів у мирних цілях;

Головними об'єктами інтересів суб'єктів є:

• Вірогідні члени-це країни,що не входять до МАГАТЕ, наприклад, Науру.

• Фінансові ресурси

Таким чином, можна уявити такі об'єктні сфери взаємодіючих інтересів:

Країни-Члени МАГАТЕ - сприяння нерозповсюдженню ядерної зброї;

Країни-Члени МАГАТЕ – стабілізація використання ядерної енергії;

Вірогідні члени стабілізація грошових обмінних курсів - вступ до МАГАТЕ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]