Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ККП_Метода 24.03.2012.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
515.88 Кб
Скачать

2.2.3 Спрощення у схемах

Допускається обривати лінії зв'язку, якщо вони утруднюють читання схеми. В цьому випадку їх закінчують стрілками, біля яких позначають місця підключення.

Лінії зв’язку, що переходять на інший лист схеми, обривають. Поряд з обривом лінії розміщують позначення або найменування лінії зв'язку і в круглих дужках подають номер листа, на який переходить лінія зв'язку. Допускається літерно-цифрове позначання ліній зв'язку.

Для спрощення креслення схеми та для зручності її використання електрично не зв'язані між собою лінії зв'язку зливають в загальну потовщену лінію; при підході до контактів ЕРЕ кожну з ліній зображують окремо, а початок та кінець лінії зв'язку нумерують однаковими цифрами. В межах кожної лінії злиття ведеться своя нумерація ліній зв'язку.

Виводи кіл "живлення" та "землі" для ІМС однієї серії або декількох споріднених серій не зображають, а подають словесну або табличну вказівку про підключення цих кіл до ІМС.

2.2.4 Оформлення переліку елементів

У кожній схемі повинен бути перелік елементів, який виконують у вигляді окремого документа на листі формату А4 за стандартом ГОСТ 2.701-84. Приклади виконання переліку елементів наведені у додатку А.

В графі «Позиційне позначення» наводятьлітерне позначення елементів у порядку латинського алфавіту та числовому зростанню. У переліку елементів не допускається об’єднувати позначення радіоелементів, якщо вони ідуть не підряд.

В графі «Найменування» записується повна назва радіоелемента включаючи технічні умови. Для спрощення оформлення переліка елементів допускається спільну частину назви виносити у заголовок (шапку). В цьому випадку шапку необхідно підкреслювати.

Контрольні питання:

  1. Що таке конструкторська документація?

  2. Для чого виконують конструкторську документацію?

  3. Як поділяється конструкторська документація?

  4. Що входить до складу графічної документації?

  5. Що входить до складу текстової документації?

  6. За яким документом проводиться випробування пристрою після його виготовлення?

  7. Хто користується експлуатаційною документацією?

  8. Яку документацію розробляє в основному інженер-схемотехнік?

  9. На які групи поділяються схеми?

  10. Чим відрізняється схема структурна від схеми принципової електричної?

  11. Які спрощення існують при розробленні схеми електричної принципової?

  12. За яким принципом будують перелік елементів?

  13. Чим відрізняється патентний формуляр від формуляра?

  14. Що входить до пояснювальної записки?

  15. В якому випадку розробляють технічні умови?

  16. Яким документом засвідчує гарантію технічних характеристик підприємство-виробник?

  17. Що включає інструкція щодо експлуатації?

3 Конструювання вузла рез з друкованим монтажем

3.1 Вихідні дані для розробки

Вихідні дані, що визначають конструкцію вузла, формат друкованої плати, спосіб підготовки і установлення ЕРЕ, конструкція зовнішніх і контрольних контактів, спосіб кріплення вузла, застосування методів захисту від зовнішніх впливів (амортизація, покриття лаком, екранування та інше):

- схема електрична принципова та перелік елементів до неї, що визначає кількість, типи і режими роботи елементів, їх габарити з урахуванням теплових полів і вимог до внутрішньої електромагнітної сумісності;

- особливості об'єкта установлення, що визначає необхідність і ступінь захисту від дестабілізуючих факторів (клімат, мікроклімат, динамічні та теплові вимоги зовнішньої електромагнітної сумісності);

- вимоги, що визначились під час загального компонування, тобто габаритно-масові обмеження і вимоги до технологічності складання, регулювання, експлуатації та ремонту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]