Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SEMINAR_4_MIZhN.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
145.92 Кб
Скачать
  1. Україна на ринку міжнародних інвестицій

Для успішного проведення економічних реформ в Україні потрібні значні капіталовкладення. Проте їхня пропозиція досі значно відстає від" Попиту, і цей розрив не зменшується.

До останнього часу основними кредиторами України залишались міжнародні фінансові організації та уряди індустріально розвинутих країн.

Так, Міжнародний валютний фонд (МВФ) працює з українським урядом за трьома програмами:

•    програма трансформації економіки;

•    програма короткострокового фінансування, спрямована на досягнення макроекономічної стабілізації (стенд-бай);

•    програма розширеного фінансування.

З початком емісії українських євробондів наша держава вийшла на міжнародні ринки капіталів, де покупцями цих цінних паперів виступили в основному приватні інвестори. Проте міжнародний рейтинг українських євробондів на цьому ринку є ще досить низьким.

Важливим джерелом необхідних ресурсів мають стати прямі іноземні інвестиції, обсяги яких є ще недостатні.

Аналізуючи ситуацію з ПІІ в Україну, можна прогнозувати збільшення його обсягів в таких галузях:

• сільськогосподарське машинобудування — завдяки можливості нарощувати збут сільськогосподарської техніки місцевого виробництва;

•    фармацевтична та медична промисловість —унаслідок обмеженої пропозиції українських ліків і медичного обладнання;

•    промисловість будівельних матеріалів — через очікуваний бум у сфері індивідуального будівництва;

•    електроенергетика: в разі приватизації енергогенерувальних компаній чималі іноземні інвестиції буде спрямовано на оновлення обладнання тепло - і гідроелектростанцій;

•    нафтогазова промисловість: буде оновлено основні активи нафтопереробних заводів. Закон «Про розподіл продукції» створює сприятливі умови для інвестицій у видобуток нафти та газу;

•    галузь зв'язку, ,яка після приватизації «Укртелекому» протягом наступних 10—12 років може отримати понад 2 млрд. дол. інвестицій.

Вихід України на ринок міжнародних інвестицій визначається такими важливими факторами, як:

стале економічне зростання;

політична стабільність;

запровадження відповідних правових та економічних механізмів;

вихід на світові фінансові ринки.

Додаткове

Купівлею-продажем товарів, виконанням робіт, наданням послуг із примусовим асортиментом є купівля-продаж одних товарів, виконання робіт, надання послуг за умови купівлі-продажу інших товарів, виконання робіт, надання послуг, не потрібних споживачу або контрагенту.

Стаття 655. Договір купівлі-продажу

1. За договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов'язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов'язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.

Стаття 656. Предмет договору купівлі-продажу

1. Предметом договору купівлі-продажу може бути товар, який є у продавця на момент укладення договору або буде створений (придбаний, набутий) продавцем у майбутньому.

2. Предметом договору купівлі-продажу можуть бути майнові права. До договору купівлі-продажу майнових прав застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не випливає із змісту або характеру цих прав.

3. Предметом договору купівлі-продажу може бути право вимоги, якщо вимога не має особистого характеру. До договору купівлі-продажу права вимоги застосовуються положення про відступлення права вимоги, якщо інше не встановлено договором або законом.

4. До договору купівлі-продажу на біржах, конкурсах, аукціонах (публічних торгах), договору купівлі-продажу валютних цінностей і цінних паперів застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено законом про ці види договорів купівлі-продажу або не випливає з їхньої суті.

5. Особливості договору купівлі-продажу окремих видів майна можуть встановлюватися законом.

Стаття 657. Форма окремих видів договорів купівлі-продажу

1. Договір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації

Стаття 658. Право продажу товару

1. Право продажу товару, крім випадків примусового продажу та інших випадків, встановлених законом, належить власникові товару. Якщо продавець товару не є його власником, покупець набуває право власності лише у випадку, якщо власник не має права вимагати його повернення.

Умови укладання договорів купівлі-продажу товарів та надання послуг (Умови продажу)

Дані Умови укладання договорів купівлі-продажу товарів та/або надання послуг далі за текстом - Умови продажу) складені згідно чинного законодавства України та регулюють відносини між юридичною особою ТзОВ "ЗАХІД-ІНФОПЛЮС", згідно законодавства України, юридична адреса: м.Львів, вул.Городоцька, 357, ЄДРПОУ 37879662, яке є платником єдиного податку на прибуток на загальних умовах, яке є повіреним (далі за текстом - Повірений) та діє згідно договору доручення з продавцем товару та/або виконавцем послуги (далі за текстом - Довіритель) та особою (далі за текстом - Покупець), яке шляхом вчинення дій, що описані у даним Умовах продажу, заключає з Довірителем, представленим в особі Повіреного, роздрібний договір купівлі/продажу товару та/або надання послуги з метою особистого використання придбаного товару та/або послуги та задоволення особистих потреб, безпосередньо не пов'язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов'язків найманого робітника.

Умови продажу не регулюють відносини, пов'язані з якістю товару та/або послуги, умовами обміну або повернення товару, відповідальністю виробника товару або Продавця перед Покупцем, а також з іншими зобов'язаннями виробника товару або Продавця, що засновані на цивільному законодавстві та законодавстві про захист прав споживачів України.

Повірений не являється продавцем, виконавцем або виробником у визначенні Закону України "Про захист прав споживачів" від 12.05.1991 з доповненнями та змінами.

Повірений не є особою, яка здійснює прийняття претензій від споживачів та не проводить ремонт, гарантійне обслуговування та технічне обслуговування товарів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]