Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л 8. Засоби підготовки та проведення презентаці...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
1.9 Mб
Скачать

Налаштування анімації

Для того, щоб змінити параметри анімаційного ефекту виділите його назву на панелі команд. Ви можете вибрати спосіб відображення ефекту в полі Start : по клацанню миші, разом з попереднім, після попереднього. Також можливо змінити швидкість демонстрації ефекту і деякі інші параметри. Параметри для різних ефектів можуть трохи відрізнятися. Доступ до усіх параметрів вибраного ефекту можна отримати, клацнувши мишею на кнопку списку поряд з ім'ям цього ефекту.

До одного об'єкту слайду може бути застосовані декілька ефектів. Також можна змінити порядок виконання ефектів. Для цього перетягніть потрібний ефект в списку на панелі завдань Customs Animation або скористайтеся кнопкою Re - Order внизу списку.

Для видалення анімаційного ефекту виділіть його в списку і натисніть клавішу Delete на клавіатурі.

Анімація слайдів

Перехід - це процес зміни слайдів, здійснюваний PowerPoint в процесі демонстрації презентації. У PowerPoint включені більше 50 різних спецефектів для переходу між слайдами.

Ефект переходу включає:

  • ефект зміни слайду;

  • спосіб переходу між слайдами

  • швидкість зміни слайдів;

  • звукові ефекти при зміні слайдів.

Для вибору стилю переходу слайду виділіть необхідні слайди і виберіть відповідний анімаційний ефект переходу в групі Transition to This Slide на вкладці Animation.

У цій же групі Ви можете вибрати, коли повинен з'явиться наступний слайд: по клацанню користувача (опція On Mouse Click) або автоматично через задану кількість секунд (список Automatically After). Ви можете вибрати два ці способи одночасно. В цьому випадку, якщо під час демонстрації слайду клацнути мишею швидше, ніж вказане число секунд, то станеться зміна слайду.

У групі Transition to This Slide на вкладці Animation також можна вибрати звуковий супровід переходу слайду (кнопка Transition Sound).

Кнопка Apply to All дозволяє встановити вибрані параметри переходу до усіх слайдів презентації.

Управління демонстрацією презентації зміна порядку слайдів перед презентацією

Зазвичай слайди демонструються послідовно в тому порядку, в якому Ви їх бачите в режимі Normal (Звичайний) або Slide Sorter (Сортувальник слайдів). Якщо в деяких випадках необхідно щоб при демонстрації порядок слайдів був змінений, в режимі Slide Sorter зміните їх порядок за допомогою перетягання мишею.

Ви можете приховати непотрібні слайди. Для цього в режимі Slide Sorter клацніть правою кнопкою миші на потрібному слайді і в контекстному меню виберіть команду Hide Slide (Приховати слайд).

Зміна порядку показу слайдів під час демонстрації

За умовчанням демонстрація презентація виконується в лінійному режимі - слайди відображаються в тому ж порядку, що і були створені. Для того, щоб під час показу змінити порядок переходу необхідно клацнути правою кнопкою миші у будь-якому місці демонстрованого слайду, в контекстному меню вибрати команду Go to Slide і потім вибрати необхідний слайд.