Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metoda.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
728.06 Кб
Скачать

Порядок виконання завдання

1. Натиснути на клавшу ОТА, при цьому на дисплеї з'явиться повідомлення про початок виконання режима пошуку адреси (включені нижні сегменти дисплея).

2. Послідовно натиснути на клавіші 0, 8, 0, 0. Впевнетись при цьому, що кожна цифра буде записана в молодший розряд адресного дисплея і відбудеться одночасний зсув всіх знаків на адресному дисплеї на один розряд вліво. При введенні четвертої цифри з клавіатури мікро-ЕОМ виведе на дисплей число, що записане за цією адресою (рис. 8.4). На дисплеї даного числа з'явиться число 00. У випадку помилки при введенні коду адреси слід натиснути на клавішу ОТА і повторити ввод.

3. Натиснути на клавішу ЗпУВ. В цьому режимі мікро-ЕОМ збільшить на одиницю адресу на адресному дисплеї і виведе його зміст на дисплей. Послідовно натискуючи на клавішу ЗпУВ, перевірити зміст адрес ОЗУ.

4. Натиснути на клавішу ОТА і ввести код 0000 (перша адреса ПЗУ). На дисплеї данного з'явиться код 26. Посідовно натискуючи на клавішу ЗпУВ, продивитись зміст декількох комірок ПЗУ. Упевнитись, що зміст пам'яті можна продивитись за допомогою послідовного натискання на клавішу УМ. Таким чином, використання цього режиму дозволяє перевірити зміст всіх комірок пам'яті мікро-ЕОМ.

Завдання 3. Записати числа в пам'ять мікро-ЕОМ.

Порядок виконання завдання

1. Включити тумблер МЕРЕЖА (або при включеній раніше мікро-ЕОМ натиснути на клавішу R).

2. Натиснути на клавішу ОТА і після цього набрати адресу 0800. На дисплеї данного після введення адреси з'явиться його зміст 00.

3. Натиснути на клавішу 1. Мікро-ЕОМ вводить значення цифри натиснутої клавіші в молодший розряд дисплея данного, при цьому в цьому розряді дисплея з'являється десятична крапка. Вона свідчить про те, що мікро-ЕОМ знаходиться в режимі ввода данних і число, яке представлене на дисплеї данного, не є істиним змістом адреси пам'яті, представленого на адресному дисплеї.

4. Натиснути на клавішу 2. Впевнитись при цьому, що цифра 1 молодшого розряду дисплея перемістилася на старший розряд дисплея данного, а цифра 2 - на її місце (десятична крапка залишилась в молодшому розряді). Перевірити, що наступні натискання на цифрові клавіші призводять до вводу цифри натиснутої клавіші в молодший рпозряд дисплея данного і переміщення в старший розряд попередньої натиснутої клавіші.

5. Записати натисканням на клавішу ЗпУВ число, представлене на дисплеї за адресою 0800. При цьому на дисплеї з'явиться адреса 0801 і його зміст (00), а десятична крапка ПОГАСНЕТ, показівая, що данні введені і мікро-ЕОМ вишла з режиму вводу данних.

6. Записати будь-яке число на дисплеї данного при наявності на дисплеї адреси 0801.

7. Натиснути на клавішу УМ. На адресному дисплеї з'явиться адреса 0800 з його змістом. Впевнетись при цьому, що число було записано за цією адресою. Відсутність десятичної крапки в молодшому розряді дисплея свідчить про те, що це число мікро-ЕОМ взяла з пам'яті.

8. Натиснути на клавішу ЗпУВ и перевірити зміст адрес 0801. Впевнетись при цьому, що число, записане в дисплеї данного, не було записано в пам'ять при натисканні на клавішу УМ.

9. Здійснити вивод на дисплей змісту адреси 0000 (ПЗУ). На дисплеї буде 26. Записати за цією адресою на дисплеї будь-яке інше число. Впевнитись, що при натисканні на клавішу ЗпУВ запис данних в ПЗУ неможливій і при цьому мікро-ЕОМ визначає цю дію як помилку, формує звуковий сигнал, не збільшує адреси і виводить на дисплей дійсне число, записане в ПЗУ.

Примітка: При виконанні цього завдання показана методика вводу і перевірки правільності ввода програм в мікро-ЕОМ за допомогою клавіш ОТА, ЗпУВ, УМ.

Завдання 4. Записати числа в програмно-доступні регістри МП БІС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]