Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metoda.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
728.06 Кб
Скачать

Завдання до домашньої підготовки

1. Ознайомтеся зі схемою багаторежимного буферного регістра та схемою програмного пристрою введення-виведення інформації в паралельному коді КР580ИК55.

2. Вивчіть способи організації обміну інформацією між мікро-ЕОМ і зовнішніми пристроями. Розгляньте схеми під'єднання пристрою введення-виведення даних при різних способах обміну.

3. Ознайомтеся з командами вводу-виводу МП БІС КР580ИК80, а також часовими діаграмами їх виконання.

4. Зобразити схему під'єднання до мікро-ЕОМ пристрою введення-виведення, що використовуються при проведенні лабораторної роботи.

5. Вивчити групу логічних команд і команд умовної передачі керування.

6. Ознайомтесь з розрядами регістра ознак МП БІС та правилами запису в них 1.

7. Ознайомтесь з програмами 8.6, 8.7, 8.8, 8.9.

8. Самостійно розробіть програми: а) увімкнення світлодіодів вихідного пристрою, якщо число, що записане у вхідному пристрої, більше 3; б) увімкнення світлодіодів вихідного пристрою, якщо число, записане у вхідному пристрої, більше 3, але менше 8.

9. Змінити вигляд програми 8.8 так, щоб мікро-ЕОМ реєструвала на 0 в п'ятому розряді при записаних 1 у всіх інших розрядах.

Завдання до лабораторної роботи

Завдання 1. Дослідити програму 8.6.

Порядок виконання завдання: 1. Ввести в мікро-ЕОМ програму 8.6. Здійснити пуск програми. 2. Впевнитись, що при виконанні програми мікро-ЕОМ постійно переписує дані з вхідного пристрою у вхідний. Для цього за допомогою перемикачів вхідного пристрою змінити числа, записані в ньому. Інформація про числа в пристроях введення-виведення може відображатися світлодіодами.

Завдання 2. Дослідити програму 8.7.

Порядок виконання завдання: 1. Ввести в мікро-ЕОМ програму 8.7. Здійснити пуск програми і дослідити результат її виконання по числу, записаному у вхідний пристрій. 2. Замінюючи в програмі 8.7 двохбайтну команду ANI<D> на однобайтні ANA A, XRA A, ORA A, дослідити результати їх виконання по числу, записаному у вихідному пристрої.

Завдання 3. Дослідити програму 8.8.

Порядок виконання завдання: 1. Ввести в мікро-ЕОМ програму 8.8. Здійснити пуск програми і впевнитись, що при її виконанні мікро-ЕОМ реагує лише на ті числа у вхідному пристрої, які містять 1 в п'ятому розряді. Після закінчення виконання програми ( виконання в програмі команди RST1) в розряді Z регістру стану записана 1. 2. Дослідити програму 8.8, яка змінила вигляд і дозволяє мікро-ЕОМ реагувати на 0 в п'ятому розряді при записаних 1 у всіх інших розрядах.

Завдання 4. Дослідити програму 8.9.

Порядок виконання завдання: 1. Ввести в мікро-ЕОМ програму 8.9. Здійснити пуск програми і впевнитись, що при наявності 1 лише у другому розряді числа вхідного регістра світлодіоди вихідного регістра увімкнені і мікро-ЕОМ працює в циклі WAIT 2. 2. Записати 0 у другий розряд вхідного пристрою при увімкнених світлодіодах вхідного пристрою. Записати 1 в п'ятий розряд вхідного пристрою і впевнитись, що світлодіоди вихідного пристрою вимикаються і мікро-ЕОМ знаходиться при виконанні циклу WAIT 1 програми. 3. Встановити 1 одночасно у другому та п'ятому розрядах числа у вхідному пристрої і перевірити, що мікро-ЕОМ послідовно виконує обидва цикли (WAIT 1 WAIT 2) програми.

Завдання 5. Дослідити програми, розроблені в п. 8 завдання для домашньої підготовки.

П р и м і т к а. Програми, розроблені при виконанні п. 8 завдання для домашньої підготовки, дослідіть самостійно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]