Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Брош льон.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
228.35 Кб
Скачать

5. Машини для підбирання, обертання та згрібання стебел льону-довгунця і трести

Підбирач трести ПТН-1 призначений для підбирання стрічки стебел льону-довгунця (льоносоломки) або трести та зв'язування їх у снопи.

Підбирач начіпний. Агрегатують його із тракторами класу 0,6. Підби­рач складається з підбирального барабана притискача стебел, транспортера-підбивача стебел, в'язального апарата, копіювального колеса, основної ра­ми, передавального механізму та начіпного пристрою.

219

Під час руху агрегату підбиральний барабан, обертаючись, захоплює пальцями стебла льону-довгунця або трести і подає їх на стіл в'язального апарата. Під час переміщення по столу стебла вирівнює транспортер - підбивач. Пакувальники захоплюють стебла і подають їх до педалей в'яза­льного апарата. Як тільки сніп сформувався, голка виходить з-під столу зі шпагатом, охоплює сніп, подає шпагат до вузлов'язу, який і зв'язує його. Ніж затискача відрізує шпагат, а скидні руки викидають сніп на поле у про­міжок між колесами трактора. Потім голка повертається назад під поверхню стола, несучи за собою шпагат, кінець якого утримується в затискному при­строї. Після цього починається формування нового снопа. Діаметр снопів становить 16 - 20 см. Ширина захвату підбирача - одна стрічка стебел льо-ну-довгунця або трести. Робоча швидкість - 5 - 8 км/год. Продуктивність - до 0,9 га/год.

Підбирач-обертач ОСН-1 призначений для обертання льоносоломки або трести у стрічці. Агрегатують його із трактором Т-25А.

Обертач складається з підбирального барабана, перехресного пальчас­того транспортера, прикочувального котка, опорного колеса, рами та начіп- ного пристрою.

При роботі пальці підбирального барабана розміщують по центру стрі­чки. Під час обертання барабана вони піднімають льоносолому або тресту і спрямовують її на перехресний пальчастий транспортер, що обертає стебла на 180° та укладає їх на поверхню поля. Прикочувальний коток вирівнює та ущільнює стрічку стебел на полі.

Ширина захвату обертача - одна стрічка льоносоломки або трести. Ро­боча швидкість агрегата становить 5-8 км/год., продуктивність - до 1 га/год.

Підбирач-утворювач порцій ПНП-3 призначений для згрібання трести льону-довгунця зі стрічок та формування невеликих валків (порцій).

Підбирач начіпний. Агрегатують його із тракторами класу 0,6, 0,9 і 1,4.

Основними складальними одиницями підбирача є два ряди зубів, гори­зонтальні дротика, очисна решітка, опорні колеса, механізм піднімання сек­цій пружинних зубів, рама і начіпний пристрій. Під час роботи пружинні зуби, торкаючись поверхні поля, згрібають стрічку трести, формують валок, піднімають грабельний апарат і порцію укладають на поверхню поля. Після цього апарат опускають знову на поле і процес повторюється. Маса порцій становить 1,3 - 3,2 кг.

Ширина захвату підбирача - 4,5 м. Робоча швидкість - 2,5 - 8 км/год. Продуктивність - 1 га/год.

Підбирач-навантажувач ППС-3 призначений для підбирання і наван­таження снопів льоносоломки та льонотрести в транспортні засоби, він на- півначіпний. Агрегатують його із тракторами класу 1,4. Робочим органам надається рух від ВВП трактора.

Підбирач складається з підбирального і притискного барабанів, повздо­вжнього і поперечного транспортерів, рами, причіпного пристрою, механіз­му передач, опорних коліс і гідросистеми.

У підбиральному барабані є спеціальні пальці для захоплення снопів. Притискний барабан має форму циліндра. При підбиранні снопів з рядків барабан займає нижнє положення, а при підбиранні їх із куп - верхнє.

Під час руху агрегата пальці підбирального барабана захоплюють сно­пи і подають їх на повздовжній транспортер, що переміщує снопи на попе­речний транспортер, а потім вони потрапляють у транспортний засіб, що рухається поруч з агрегатом. Висота навантаження становить до 3,5 м.

Робоча швидкість підбирача -5-7 км/год. Продуктивність - до 5 т/год.

Рулонний прес-підбирач РПЛ-1500 застосовують для підбирання стрі­чок льоносоломки і трести на полі та формування рулонів. Прес-підбирач причіпний. Агрегатують його із тракторами класу 0,9 і 1,4.

Щільність пресування льоносоломки становить до 120 кг/м . Діаметр рулону - 1,4 м, маса - до 220 кг. Робоча швидкість - до 6 км/год. Продукти­вність - 25 т/год.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]