Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
The United Nations.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
34.69 Кб
Скачать

5. Translate into English observing the rules of the sequence of tenses:

1. Лінн знайшла місто таким же спокійним, яким вона його залишила два роки тому. 2. Йому раптом захотілося розсміятися; весь гнів його зник. 3. Лист, що написав йому брат, було вручено йому тільки через кілька днів. 4. Ешлі хотів заощадити трохи грошей до свого весілля і став настільки ж скупим, наскільки був раніш марнотратним. 5. І щовечора, як тільки він сідав за столик у кафе, він знову починав розповідати свою історію. 6. На ньому була поношена куртка, яку він заштопав на ліктях грубими нитками. 7. Коли Ненсі закінчувала мити посуд, вона гасила вогонь і йшла у свою кімнатку. 8. Нік попросив мене зробити докладний письмовий звіт про все, що я там побачив. 9. Нарешті настав день від'їзду. Він виїхав першим з великими речами. 10. Мельхіор пропивав те, що дружина і син заробляли важкою працею. Луїза плакала, але не насмілювалася протестувати з тих пір, як чоловік їй грубо нагадав, що в будинку ніщо не належить їй і що він узяв її без гроша. 11. Вона запитувала його у своєму листі, чи пам'ятає він маленьку вітальню, у якій вони прощалися.

6. Translate into English observing the rules of the sequence of tenses:

l. Щойно я тебе побачила, я сказала собі, що нічого не повинна приховувати від тебе. 2. Після того як Тед нам пояснив причину своїх пропусків, ми вирішили відкласти збори. 3. Діти не хотіли розходитися і вийшли з кімнати тільки після того, як там погасили світло. 4. Після того як Шеллі вимила посуд, вона сіла за уроки. 5. Він повернувся додому, як тільки довідався, що брат приїхав. 6. Дейзі змінила думку після того, як поговорила з ним. 7. Коли я з ним поговорю, я вам скажу свою думку. 8. Я вже все закінчу і буду вільний, коли гості приїдуть. 9. Коли ти прочитаєш цей лист, ти побачиш, що вона неправа. 10. Ліз повернеться до 10 години вечора. Не турбуйтеся. 11. Вони вам пошлють телеграму, як тільки одержать відповідь. 12. Почекай. Ми закінчимо через кілька хвилин і підемо туди разом. 13. Через два чи три дні я закінчу цей великий переклад. 14. Я нічого не зможу робити сьогодні ввечері. Я дуже втомилася. Я почитаю трохи і рано ляжу. 15. Їдучи, донька обіцяла, що буде писати дуже часто. 16. Він думав, що йому пошлють телеграму, як тільки вона приїде. 17. Коли перестане йти дощ, можна буде піти за квитками. 18. Ми поговоримо, коли ви заспокоїтеся. 19. Я не знаходжу наших квитків. Мабуть, я їх забула в будинку. 20. Вона думала, що ви одержите її лист до від'їзду. 21. Вона не одержала мого листа. Мабуть я переплутала адресу. 22. Допоможи мені. За півгодини ми поллємо грядки. 23. Якщо ти приїдеш до 10 години ранку, то застанеш мене вдома. 24. — Чому вона не прийшла на збори? — Мабуть, занедужала. 25. Джек мені сказав, що прийшов би до нас учора, якби він знав, що ми вдома. 26. Якщо ви вільні, я зайду за вами, і ми разом підемо до них.

8. Translate into English using appropriate forms of the verb:

l. Що б не сталося, я буду стійким і мужнім. 2. По мірі того, як ми наближалися, шум, здавалося, підсилювався. 3. Які б не були ваші здібності, ви повинні працювати систематично. 4. Чим балакучішим ставав Роджер, тим мовчазнішими були його супутники. 5. Вона замовчала, немов зрозуміла, що всяка спроба зупинити їх буде марною. 6. З тих пір як він обґрунтувався в столиці, він рідко писав своїм друзям. 7. Я нічого не можу вирішити, поки він не повернеться. 8. На пероні було так багато народу, що вони ледве добралися до свого вагону. 9. Я обов'язково зайду до вас сьогодні, якщо тільки мене не затримають. 10. Вона мовчала, поки не вийшла з парку. 11. Оскільки зібралася більшість, можна починати збори. 12. Поки вона була серед своїх, вона почувала себе щасливою. 13. Вона мовчала не тому, що їй нічого було сказати, а тому, що вона бачила, що все даремно. 14. Я не можу тобі сказати, чи зможу я поїхати до тебе, поки не пораджуся з батьками. 15.—Ми зможемо здійснити цю операцію за умови, якщо в нас будуть всі необхідні речі, — сказав Реймон. 16. Поки в Кристофа були гроші, він не занадто хвилювався про своє майбутнє, хоча в нього були для цього ґрунтовні причини. 17. Поки він добрався до будинку, він промок до нитки, немов переплив уплав ріку. 18. Як би мати не була прив'язана до своєї дитини, вона не завжди є кращою доглядальницею. 19. Вони залишалися на аеродромі, поки літак не зник. 20. Якою б не була ця людина, які б слова вона мені не говорила, я знаю, що я все зможу їй пояснити і що вона мене зрозуміє. 21. Він носив величезні окуляри, що робили його меншим і худішим, ніж він був насправді. 22. Хоча йому було тільки 42 роки, йому можна було б дати на 10 років більше.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]