Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
The United Nations.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
34.69 Кб
Скачать

Commitment

international ~ s, interstate ~ s, treaty ~ s; ~ s arising out of (from) the basic provisions (terms) of a treaty, a ~ to refrain from the threat or use of force, to assume a ~, to make no ~ s, to meet one's ~, to shirk one's ~; to undertake a ~, to violate a ~.

13. Suggest the English for:

1) безстрокова угода; 2) тимчасова угода; 3) двостороння угода; 4) договірні зобов'язання; 5) довгострокова угода; 6) міжнародні зобов'язання; 7) міжурядова угода; 8) зобов'язання, що витікають із основних положень договору; 9) угода про культурний обмін; 10) угода про встановлення дипломатичних відносин; 11) угода з широкого кола питань; 12) тристороння угода; 13) юридично обов'язкова угода.

16. Translate into English:

1. Учасники засідання схвалили ідею розширення зони вільної торгівлі шляхом прийому нових членів. 2. Програма «Партнерство заради миру» має на меті поглибити та посилити зв′язки з країнами Європи шляхом практичного співробітництва. 3. Співробітництво розвивається у військовій сфері для набуття спільного досвіду при виконанні завдань для підтримання миру та проведення гуманітарних операцій. 4. Важливого значення в роботі Центральноєвропейської Ініціативи (ЦЄІ) надається забезпеченню прав національних меншин, культурному співробітництву. 5. В Україні діє Світовий банк, який фінансує ряд програм. 6. Кожна країна – учасниця має у Брюсселі постійне представництво і кілька голосів для голосування у Раді Міністрів ЄС, пропорційну численності населення. 7. Україна прагне укласти угоду з ЄС про торгівлю сільськогосподарськими продуктами, ядерними матеріалами, та з науково-технічного співробітництва. 8. Україна сплачує внески до бюджету Ради Європи і може брати участь у програмах РЄ. 9. Україна визнана понад 150 країнами світу саме у існуючих нині кордонах. 10. Дійсність диктує Україні шукати стратегічних партнерів, і в першу чергу таких, що допомогли б у вирішенні з енергоносіями. 11. Україна додержується принципу незастосування сили та загрози силою і прагне вирішувати міжнародні суперечки лише мирними засобами, не висуває жодних територіальних претензій до інших держав. 12. З огляду на геополітичне становище, історичну спадщину, багаті природі ресурси Україна має всі можливості стати впливовою світовою державою. 13. Сферами зовнішньої політики України є: розвиток двосторонніх міжнародних відносин, розширення участі в регіональному співробітництві, співробітництво у рамках СНД, членство в ООН та інших універсальних міжнародних організаціях.

20. Translate into English:

1. При Генеральній Асамблеї ООН діють сім головних комітетів, що засідають навіть за відсутності сесій Генеральної Асамблеї. 2. Ця ідея стала предметом дискусій серед дипломатів та іноземних представників. 3. Україна першою у СНД приєдналась до натовської програми «Партнерство заради миру» і стала активною учасницею програми. 4. Пентагон оголосив, що прибалтійські держави, Польща та Росія вперше візьмуть участь у навчаннях НАТО. 5. На наступній сесії Комісії ООН з прав людини США будуть домагатись прийняття резолюції щодо Китаю. 6. На конференції були присутні представники 30 європейських країн та британських домініонів. 7. Україна фігурує серед європейських країн з найбільшим потенціалом для короткострокових ринкових капіталовкладень. 8. Українське керівництво заявляє про позаблоковий статус України. 9. Ці гуманітарні операції проводитимуться під егідою ООН. 10. Речник заявив, що розширення Північно-Атлантичного союзу буде сприяти стабільності та безпеці всіх країн євроатлантичного простору.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]