Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
срс уголовное модуль 3.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
29.54 Кб
Скачать

Міністерство науки та освіти, молоді та спорту України

Донецький Національний Університет

Кафедра кримінального права та процесу

СРС

З кримінального права України(особлива частина)

Виконала:

Студентка 3 курсу,гр..Є

Снопко Ганна

Донецьк-2011

Тема:Злочини проти довкілля

1. За полювання без дозволу Корнієнкова було оштрафовано. Через якийсь час він проник на територію заповідника «Орел» і намагався застрелити лося, але промахнувся. В заповіднику Корнієнков натрапив на лисицю, яка спіймалася в пастку, поставлену науковими співробітниками заповідника і забрав її собі. Кваліфікуйте діяння Корнієнкова.

1 склад-незаконне полювання ст..248 КК

Об'єктом злочину є встановлений порядок охорони, раціонального використання і відтворення тваринного світу суходолу - диких звірів і птахів як невід'ємної складової частини довкілля.

Предмет злочину - дикі звірі, які охороняються законом і перебувають у стані природної волі або утримуються в напіввільних умовах

Об*єктивна сторона:незаконне полювання в заповіднику

Суб*єкт-Корнієнков

Суб*єктивна сторона-прямий умисел

Стадія вчинення злочину-закінчений

Кваліфікуючі ознаки- вчинення особою,раніше судимою за такий злочин

2 склад-крадіжка ст..185

Об*єкт –право власності на тварину(лисицю)

Об*єктивна сторона-таємне привласнення чужого майна

Суб*єкт-Корнієнков

Суб*єктивна сторона-прямий умисел

Стадія вчинення злочину-закінчений

Суд повинен призначати покарання виходячи із положень ст..70 КК шляхом складання покарань

2. . Продовж 3 тижнів Соломенний,який є працівником Головрибводу України, без дозволу ставив у дельті ріки риболовні снасті, спеціально пристосовані для вилову риби цінних порід, але безрезультатно. Наприкінці 4 тижня квітня він знов поставив снасті і виловив 10 піскарок бурих(даний вид занесений до Червоної книги). Кваліфікуйте дії Соломенного.

Незаконне зайняття рибним,звіриним або інш. одно добувним промислом ст..249 КК

Об'єкт злочину - встановлений порядок раціонального використання, охорони і відтворення риб та інших об'єктів водної фауни як важливої складової частини навколишнього природного середовища. Предметом злочину виступають водні живі ресурси, тобто організми, життя яких постійно або на окремих стадіях розвитку неможливе без перебування (знаходження) у воді.

Об'єктивна сторона злочину характеризується сукупністю трьох ознак: 1) незаконне зайняття рибним добувним промислом; 2) наслідки у вигляді істотної шкоди; 3) причинний зв'язок між діянням і наслідками.

Суб*єкт-Соломенний; спеціальний-служб.особа,яка відповідає за порядок проведення рибного добувного промислу.

Суб*єктивна сторона-прямий умисел

Стадія вчинення злочину-закінчений

3. . Під час заправки паливом судна в порту Бердянська паливний шланг зіскочив з горловини бака для палива і воно почало виливатися в море. Вахтовий матрос Зарецький, який повинен був стежити за процесом заправки, внаслідок неуважності помітив це лише через 15 хв. За цей час в море вилилося 18 т. солярки.. Ділянка берега в 13,7 км, на якій був розташований дитячий табір, будинок відпочинку, міський пляж стала непридатна для використання протягом сезону. На площі 10 тис.кв. м загинуло венусів 3 тис.шт., змієхвосток і голотурій по 7 тис.шт., морських трав 15 тис.кг. Кваліфікуйте діяння винної особи.

Забруднення моря ст..243 КК

Основний безпосередній об'єкт злочину - встановлений порядок використання та охорони моря, екологічна безпека морського середовища.

Предметом злочину є внутрішні морські води.

З об'єктивної сторони злочин полягає у порушенні спеціальних правил, що потягло забруднення моря шкідливими речовинами і створило небезпеку для життя живих ресурсів моря і перешкодило законним видам використання моря.

Суб*єкт-Зарецький;спеціальний-службова особи морського судна, до службових повноважень якого входить дотримання спеціальних правил охорони моря від забруднення

Суб*єкт.сторона - необережність у формі злочинної недбалості

Стадія вчинення злочину-закінчений.

Кваліф.ознаки-масова загибель об*єктів тваринного і рослинного світу