Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
срс уголовное модуль 3.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
29.54 Кб
Скачать

Предмет злочину – фінський ніж

Об*єктом злочину є встановлений законодавством порядок носіння,зберігання, придбання, ремонту або виготовлення вогнепальної зброї.

Об*єктивна сторона полягає в незаконному придбанні фінського ножу

Суб*єкт-Баришников

Суб*єктивна сторона- прямий умисел.

Стадія вчинення злочину-закінчений.

3 склад-створення злочинної організації ст..255 КК

Об*єкт-громадська безпека;додатковий-право власності.

Об*єктивна сторона- створення злочинної організації з метою пограбування магазинів,участь в такій організації,участь в злочинах,вчинюваних цією організацією.

Суб*єктивна сторона-прямий умисел

Суб*єкти-Маличенко,Баришников.

Стадія вчинення злочину-замах на злочин.

Тема :Злочини проти безпеки виробництва

Задача 1

Головний інженер атомної електростанції Гайворонський не звернув уваги на критичний стан температури в реакторі, що призвело до аварії та опромінення 4 працівників станції. Дайте кримінально-правову оцінку даній ситуації.

Основним безпосереднім об'єктом злочину є безпека виробництва, на якому застосовуються радіоактивні матеріали, а додатковим обов'язковим об'єктом - життя та здоров'я особи.

Об'єктивна сторона злочину характеризується: 1) діянням у вигляді порушення правил ядерної або радіаційної безпеки; 2) наслідками у вигляді загибелі людей ;3) причинним зв'язком між діянням і наслідками.

Місцем вчинення злочину є виробництво.

Суб'єкт злочину спеціальний. Ним є особа, яка зобов'язана дотримувати правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою,-тобто Гайворонський.

Суб*єкт.сторона-необережність у вигляді злочинної недбалості.

Кваліф.ознаки-загибель людей.

Задача 2

Директор Макіївського комбікормського заводу Лещенко дав вказівку трьом жінкам-вантажницям скидати висівки з другого поверху на перший за допомогою спеціальних отворів. При цьому він знав, що захисні решітки цих отворів зняті, а вантажниці не мали досвіду такої роботи і це не входило до кола їх безпосередніх обов'язків. Під час роботи сипуча маса висівок затягла до отворів двох працівниць, які впали на перший поверх, де були засипані висівками і згодом загинули від механічної асфікції.Дайте кримінально-правову характеристику даних діянь.

Ст..271-порушення вимог законодавства про працю

Основним безпосереднім об'єктом злочину є конституційне право людини і громадянина на безпечні умови праці. Додатковим обов'язковим об'єктом виступає здоров'я і життя особи

Об'єктивна сторона характеризується 1) дією, 2) наслідками у загибелі людей ,3) причинним зв'язком між діянням і наслідками.

Місце вчинення злочину-виробництво.

Суб*єкт-спеціальний;Лещенко.

Суб*єктивна сторона-умисел щодо порушення законодавства і необережність щодо наслідків.

Кваліф.ознаки:загибель людей.

Стадія вчинення злочину-закінчений.

Задача 3

Кириченко, директор заводу з виготовлення меблів «Італьяно» допустив до роботи по підключенню електроенергії учня-електрика Свинопасова, знаючи, що той перебуває у стані алкогольного сп'яніння. Свинопасов отримав середньої тяжкості тілесне ушкодження. Дайте кримінально-правову характеристику діям Кириченко.

Ст..272 КК-порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою

Основним безпосереднім об'єктом злочину є безпека виконання робіт з підвищеною небезпекою, а додатковим обов'язковим об'єктом - здоров'я особи.

Об'єктивна сторона злочину характеризується: 1) діянням - порушенням правил безпеки підчас виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, 2) наслідками у вигляді спричинення шкоди здоров*ю; 3} причинним зв'язком між діянням і наслідками.

Обстановка вчинення злочину полягає у тому, що діяння має місце в ході виконання робіт з підвищеною небезпекою. Місцем вчинення даного злочину є виробництво 

Суб*єкт-Кириченко

Суб*єктивна сторона-необережність.

Стадія вчинення злочину-закінчений